Як борються з паводками у закарпатському селищі

Як борються з паводками у закарпатському селищі
Місцеві депутати "зіграли" на випередження.

 

На одній з останніх сесій Вилоцької селищної ради депутати затвердили заходи на випадок затоплення паводковими водами смт.Вилок на 2017 рік.

Селищна рада спрацювала вчасно і компетентно. Бо заходи, що складаються всього із 13-ти видів робіт та упереджувальних дій, розписані, судячи зі змісту, кваліфіковано. До прикладу, передбачено конкретно все: починаючи від призначення чергового по спостереженню за рівнем води, налагодженням цілодобового зв’язку з Виноградівським міжрайонним управлінням водного господарства, підбором із мешканців селища двох бригад, визначення для них транспорту та техніки і, закінчуючи, на випадок критичної ситуації – евакуацією.

Депутати не забули про процедуру оповіщення жителів селища у разі паводку, про запаси мішків для піску, які постійно в наявності, про черговість евакуації, залежно від розташування вулиць. Особлива увага має бути приділен на критичний випадок дітям, хворим та людям похилого віку. Також у стані підвищеної готовності має бути медицина – головний лікар, лікар-педіатр, медсестри, «швидка» з фельдшером…

У додатку до рішення сесії все гарно розписано: прізвища, посади, спеціальності відповідальних осіб; марка транспорту, техніки та їх власники; адреса приміщення та територія де знаходяться мішки і пісок, їх кількість тощо. Ми не будемо, із зрозумілих причин, все це конкретизувати, але не можемо утриматись від похвали депутатам, керівникам селищної ради та всім, хто приклав «руку» до розроблення цих Заходів. Повторимося, буде добре, якщо їх не прийдеться застосовувати, але досвід нас вчить, що р.Тиса не завжди така смиренна як сьогодні. Та й законодавство зобов’язує органи влади та місцевого самоврядування діяти у подібних випадках на випередження, пише Михайло Ребрик з Виноградівської райради.

На ФОТО  – повінь у селищі Вилок, 1933 рік.

 

01 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів