Чопські митники затримали контрабанду на суму понад 1,2 млн. грн.

П’ять вагонів контрабандного поліетилену зі Словаччини до Дніпропетровська так і не потрапили

 

Днями на міжнародний залізничний пункт пропуску "Чоп" зі Словаччини надійшли 5 вагонів поліетилену низького тиску відповідної марки. Як свідчили товаросупровідні документи, вартість вантажу становила 143550 доларів США. Вантажовідправник ? словацька фірма "Z", яка діяла за дорученням ділового партнера з неблизького штату Арканзас (США) ? повинен був доправити вантаж на одне з підпри?мств Дніпропетровська. Справа стала за малим ? оформити вантаж на митниці, легалізувати його і... Не вийшло. Митники викрили горе-підпри?мців.
Як повідомив старший інспектор Чопської митниці Василь Мулеса, митниками зхокрема було встановлено, що згадувані вище 5 вагонів знаходилися ще 3 липня цього року на митному посту, тобто в пункті пропуску "Чоп", але з іншими даними. Вартість того товару, тих же п?яти вагонів, як свідчать документи, складала 198 тис. ?вро. Тобто, державу зараз хотіли "надути" на сто тисяч гривень. Однак варто навіть уявити, скільки мільйонів уже "пішло" за ці?ю ж схемою!
Наразі вагони затримані. Мало це чи багато -- 247 тис. 500 кг поліетилену загальною вартісю 1 млн. 207 тис. грн. -- судити спеціалістам. Провадження по справі трива?.

 

26 липня 2005р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів