Остап Ступка задоволений Ужгородом та фестивалем «Під цвітом сакури»

Остап Ступка задоволений Ужгородом та фестивалем «Під цвітом сакури»
У неділю фестиваль камерного театрального мистецтва «Під цвітом сакури» подарував ужгородцям можливість побачити на сцені відомого актора Остапа Ступку. (Уперше в Ужгороді він побував ще у 1980-х роках на зйомках фільму «Жменяки»).

 

Разом із колегою Дмитром Рибалевським Остап Ступка зіграв філософську виставу «На полі крові» за твором Лесі Українки, яка щомісяця йде на сцені Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

«Поле крові» – це клаптик землі, що куплений за 30 срібняків. У центрі твору Лесі Українки – притча про Юду, який долає шлях від любові до Ісуса та беззастережної віри в його вчення до розчарування, зради.

Після чудової гри, складного тексту за біблійним сюжетом, який артисти адаптували, Остап Ступка звернувся до глядачів на камерній сцені муздрамтеатру:

«Своєю роботою ми намагаємося трішечки доторкнутися до тих проблем, які порушила Леся Українка свого часу, на текст якої було накладено анафему. Церква не сприйняла цю драму. Пєса написана 1909 року. У нас премєра відбулася 2009 року, рівно через 100 років. Але ми із задоволенням граємо цю п’єсу, бо вона – безсмертна. Театральне мистецтво може ставити запитання, але ніколи не буде на них відповідати. І ми як актори теж ставимо собі запитання, але не знаємо правильної відповіді. Бо в кожного –  своя правда. І в Юди (ви сьогодні це побачили) є своя правда. І поки людство будуть хвилювати ці речі, мистецтво буде безсмертне, бо воно буде завжди ставити вічні запитання.

Я хотів би, щоб ми з вами підіймали планку українського театру до високих вимог, тому що ми дуже талановита нація.

 Я вам дякую за чудовий прийом. Бо це дуже важливо. Разом ми підіймаємо український театр у Києві, Ужгороді чи Луцьку».

Після виступу очільник управління культури Закарпатської ОДА Вікторія Фролова, заступник голови Ужгородської міської ради Олександр Білак, керівництво театру вручили гостям подарунки та статуетку-символ фестивалю – переплетіння двох сакур із маскою.

Театральний фестиваль триватиме ще три дні –  до  26 квітня. Не пропустіть справжнього видовища на малій сцені!

Іванка Когутич для uzhgorod.net.ua

 

24 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів