Як захистити від холоду плодові дерева з виноградом

Як захистити від холоду плодові дерева з виноградом
До прикладу, плодові дерева обробляють спецпрепаратами, які підвищують стійкість до низьких температур.

 

Що потрібно робити, аби плодові дерева не постраждали від весняних заморозків – радять фермери. Зокрема є препарати, які підвищують стійкість дерев до низьких температур. Однак можна застосовувати й народні засоби, які є не менш дієвими.

Фермер Сергій Адамович розповідає, що мороз цвіт значно легше «переносить» у вологу погоду. Тому коли мрячить, він практично не постраждає. Однак якщо на вулиці сухо, а мороз сильний, потрібно підвищувати вологість самотужки.

- Можна поставити під дерева кілька відер чи виварку, наповнену водою, - каже С. Адамович. – Вода випаровуватиметься, і мороз зменшуватиметься удвічі. Найкращий засіб від морозу – шлангом чи обприскувачем з водою обприскати листя, цвіт, пагони. Так, воно замерзне, з’являться бурульки, але таким способом можна врятувати врожай. Здавалося б, це нелогічно, але тільки цей спосіб дієвий. Маю кілька товаришів, які так роблять всю ніч, до самого ранку, поки сонце підніметься, і не буде загрози морозу.

Ще один спосіб – палити багаття. Дерева огортає дим, оберігаючи таким чином їх від низьких температур. Проте є один «мінус» - спосіб дієвий у безвітряну погоду. Коли надворі вітер, дим просто буде здувати, пише Погляд.

Виноград потрібно обов’язково вкривати або агроволокном, або мішковиною чи будь-якими ганчірками.

- Є люди, котрі виноград розкривають, якщо він був накритий мішками. Якщо є загроза заморозків, тоді його просто вкривають мішками, і його можна врятувати. Але це за умов незначного зниження температури – при мінус 5 чи мінус 7 градусах він підмерзне навіть під мішком.

 

30 квітня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів