Сусіди Закарпаття мало не "почервоніли" від томатної молі!

Сусіди Закарпаття мало не "почервоніли" від томатної молі!
І це могло статися з ними тричі упродовж останніх двох тижнів.

 

На кордоні з Румунією в сусідів Закарпаття за останні два тижні зафіксовано три випадки надходження в пункт пропуску на державному кордоні України "Порубне" (Буковина) вантажів томатів свіжих, турецького походження, в яких виявили карантинні організми.

"Після відмови у завезенні до Білорусі, суб’єкти господарювання (власники вантажів) намагалися завезти зазначені вантажі на територію України за фітосанітарними сертифікатами, виданими для України. Після дослідження товаросупровідних документів встановлено, що заражені вантажі підлягали поверненню до країни-експортера Туреччини," - йдеться у повідомленні прес-службі Держпродспоживслужби України.

У відомстві відзначили, що згідно з переліком регульованих шкідливих організмів, затвердженим наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 29.11.2006 р. № 716 "Про затвердження Переліку регульованих шкідливих організмів” південноамериканська томатна міль Tuta absoluta Meyr. є карантинним шкідливим організмом для України.

Так, статтею 36 Закону України "Про карантин рослин" визначено, що імпортні та транзитні вантажі повинні бути вільні від карантинних організмів. Таким чином, державні фітосанітарні інспектори України прийняли рішення щодо повернення до Туреччини заражених карантинним організмом вантажів із томатами, про що повідомлено Національну організацію із карантину і захисту рослин (НОКЗР) Туреччини.

 

01 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів