Більшість наших співгромадян вважають, що вихідні варто проводити відпочиваючи

Більшість наших співгромадян вважають, що вихідні варто проводити відпочиваючи
Водночас 13 відсотків опитаних зазначають, що їхні вихідні нічим не відрізняються від робочих днів.

 

Переважна більшість українців (91%) вважають, що вихідні потрібні для того, аби відпочивати та займатись улюбленими справами. В уікенд вони не хочуть вирішувати робочі питання та проводити час в офісі. Водночас, 13% респондентів зазначають, що їхні вихідні нічим не відрізняються від робочих днів. У своєму новому дослідженні спеціалісти експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу hh.ua вивчали, якими є вихідні українців.

91% українців вважають, що вихідні варто проводити відпочиваючи. Саме у такі дні працівник може не лише відволіктись від робочих проблем, але й приділити час своїм рідним, зайнятися вирішенням особистих питань тощо. Водночас 4% респондентів не вважають вихідні часом для розваг.

А от 5% опитаних відповіли, що вихідні можуть бути як вільними днями для відпочинку, так і часом для робочих процесів. Учасники опитування зауважили, що з більшою радістю відпочивали би на вихідних, але у разі появи нагальних робочих питань готові їх вирішувати.

Понад половина респондентів проводять свої вихідні у домашніх клопотах: за прибирання, пранням, прасуванням, приготуванням їжі, тощо. 52% українців зазначають, що їм важливо проводити свій вільний час разом з рідними та друзями. Вікенд вони воліють присвятити улюбленому хобі. Крім того, 14% українців, спілкуючись у вільний час із родиною, таким чином протистоять синдрому емоційного професійного вигорання.

Кожен третій респондент намагається побільше спати, адже переконаний, що здоровий сон – це запорука міцного здоров’я, краси та гарного настрою. Чверть опитаних полюбляють проводити вільний час на самоті – читаючи та займаючись улюбленими справами.

Кожен п’ятий учасник опитування зауважив, що вихідні – це передусім можливість зайнятися активними видами спорту. На думку українців, саме завдяки активному відпочинку можна відновити внутрішній ресурс перед початком нового робочого тижня.

Водночас 13% українців зазначили, що їхні вихідні не відрізняються від звичайних робочих днів. Відповідальність та готовність присвятити роботі весь вільний час призводить до того, що українці втрачають можливість відпочивати.

Загалом наші співвітчизники люблять відпочивати. Вихідні українці присвячують зустрічам з друзями та спілкуванню з сім’ями, своїм хобі. Не останнє місце займають сон і спорт, які є важливою складовою відпочинку та перезавантаження.

Дані були отримані в результаті опитування зареєстрованих користувачів сайту hh.ua, проведеного у квітні 2017 року. В опитуванні взяли участь 942 респонденти з різних регіонів України.

 

18 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів