30 травня в Ужгороді відбудеться велике свято футболу

30 травня в Ужгороді відбудеться велике свято футболу
О 17:00 на стадіоні "Авангард" розпочнуться урочистості з нагоди святкування 25-річчя першого футбольного матчу Національної збірної – Дня футболу України. Святкування розпочнеться урочистим відкриттям меморіальної дошки, яка присвячена цій історичній події.

 

Нагадаємо, що 29 квітня 1992 року збірні України та Угорщини провели перший товариський матч на ужгородському стадіоні «Авангард». Ця історична подія стала поштовхом розвитку спорту в Незалежній Україні та Закарпатті зокрема.

Святкування розпочнеться урочистим відкриттям меморіальної дошки, яка присвячена цій історичній події. Вона буде встановлена на центральному вході ужгородського стадіону «Авангард». Потім уболівальників розважатимуть художні колективи. Відкриття матчу збірних команд о 17:45.

В урочистостях із нагоди першого офіційного матчу збірної України візьмуть участь президенти Федерації футболу України Андрій Павелко та Угорщини Шандор Чані. У складі офіційної делегації Угорщини приїдуть організатори тієї гри. З угорської сторони – це Мігаль Лоцков, Золтан Модьор, Шандор Варга, Імре Енеї та інші. На урочистостях також будуть присутні працівники Федерації футболу України, які в 1992 році брали участь у підготовці першого матчу збірної. Це Володимир Мунтян, Володимир Трошкін, Сергій Татулян, члени Оргкомітету Сергій Устич, Степан Гаупт, Ігор Русанов та інші.

Федерація футболу Закарпаття запрошує всіх уболівальників краю відвідати історичний футбольний поєдинок збірних команд ветеранів України та Угорщини.

Ми, закарпатці, пишаємося тим, що пишемо історію футболу нашої країни.

Джерело: Федерація футболу Закарпаття

 

24 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів