Квартету торговців "живим товаром" загрожує до 12-ти років тюремного ув’язнення

Квартету торговців "живим товаром" загрожує до 12-ти років тюремного ув’язнення
Вони обґрунтовано підозрюються у спробі переправлення через кордон до Євросоюзу двох молодих жінок для майбутнього працевлаштування у місця розпусти.

 

За клопотанням прокуратури Закарпатської області, чотирьом особам, затриманим при спробі переправлення через кордон двох жінок задля майбутнього працевлаштування у місцях розпусти, Ужгородським міськрайонним судом обрано запобіжні заходи. 

Зокрема, двом чоловікам призначено тримання під вартою із можливістю внесення застави сумою по 480 тис.грн кожному, одному - тримання під вартою і застава  у 350 тис.грн і останньому, котрий має інвалідність та трьох неповнолітніх дітей – домашній арешт.

Нагадаємо, що 22 травня у пункті пропуску «Малі Селменці» на українсько-словацькому кордоні, співробітники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми нацполіції Закарпаття затримали трьох осіб, які обґрунтовано підозрюються у спробі переправлення через кордон двох молодих жінок для майбутнього працевлаштування у місця розпусти.

Одним із затриманих виявився громадянин Словацької республіки. До того ж, в Ужгороді було виявлено та затримано ще одного їхнього спільника.

Правоохоронці перевіряють інші аналогічні випадки вербування вказаними підозрюваними жінок.

Затримані планували доправити українок в один із готелів на території Словаччини для торгівлі тілом.

Вербувальникам прокуратурою вже оголошено про підозру у торгівлі людьми вчиненої щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 149 КК України)

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Джерело: Прес-служба прокуратури Закарпатської області

 

25 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів