Три гирьовики Срібної Землі "не пасли задніх" на чемпіонаті Європи у Прибалтиці

Три гирьовики Срібної Землі "не пасли задніх" на чемпіонаті Європи у Прибалтиці
За підсумками турніру в Латвії вони здобули право на участь у відборі до чемпіонату світу, що відбудеться цього року в південнокорейському Сеулі

 

У латвійському Даугавпілсі нещодавно пройшов відкритий Чемпіонат Європи з гирьового спорту. Участь у цьому турнірі взяло понад дві сотні учасників із 19 країн континенту.

До складу збірної України, яка складалася з 30 спортсменів, потрапило й троє відомих гирьовиків із Закарпаття – Михайло Тупиця, Василь Потокій, Андрій Яремус.

У змаганнях визначали сильніших у ривку і поштовху, а також в естафеті.

Андрій Яремус недарма має звання майстра спорту міжнародного класу. Виконавши 110 повторень у поштовху, а також 204 – в ривку, хлопець упевнено фінішував першим, залишивши позаду представників Фінляндії та Польщі.

Василь Потокій вдало виступив у складі збірної України серед дорослих. Наша команда здобула золото, випередивши росіян.

vel

Студент Ужгородського університету Михайло Тупиця вкотре довів, що є одним із найкращих в Україні у своїй категорії. Юнак розпочав боротьбу першого дня змагань у двоборстві. Після вправи «поштовх» наш силач виявився третім, пропустивши вперед росіянина та казаха. Однак після ривка стало зрозуміло, що Михайло здобув срібло турніру, поступившись лише спортсменові з Росії.

А вже наступного дня наш студент вдало виступив у складі юніорської збірної України, де разом зі співвітчизниками виборов золоті нагороди.

Звитяги закарпатських спортсменів не залишилися без уваги. За підсумками турніру в Латвії вони здобули право на участь у відборі до Чемпіонату світу, що відбудеться цього року в південнокорейському Сеулі, повідомляє Медіацентр УжНУ.

diplom

 

30 травня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів