Малеча є нашим найдорожчим скарбом — очільник Закарпатської облради

Малеча є нашим найдорожчим скарбом — очільник Закарпатської облради
1 червня, у Міжнародний День захисту дітей, голова Закарпатської облради Михайло Рівіс завітав в обласний будинок дитини у м.Свалява, де виховується 110 діток-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

 

Також до малят навідалися голова Свалявської райради Мирослава Ливч та заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА, фаховий лікар-педіатр Тетяна Міцьо, яка вже багато років опікується станом здоров’я тутешніх сиротинців. Як годиться, гості прийшли не з пустими руками, принесли не лише пакунки з солодощами, а й необхідні для закладу речі: ходулі для малечі, памперси, пральний порошок та електричні плити для щоденних потреб.

З нагоди свята 3-річні вихованці дитячого закладу продемонстрували гостям та колективу вихователів гарно підготовлену концертну програму з віршиками та піснями, танцями та цікавими сценічними виступами, за що були нагороджені гучними оплесками. Затим Михайло Рівіс вручив головному лікарю дитбудинку Володимиру Бейрешу Почесну грамоту облради за високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у забезпечення надання медичної допомоги дітям, багаторічну сумлінну працю та з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

- Ця малеча є нашим найдорожчим скарбом, радістю та вірою у майбутнє нашої держави.  І сьогодні найголовніше завдання всіх дорослих полягає в тому, аби створити належні умови для повноцінного розвитку та нормального життя дітей. І чималу роль в цьому відграють вихователі, які вкладають душу і серце в кожну сироту задля щасливої її долі, - виступаючи наголосив Михайло Рівіс.

- Обласна та районна влада несе велику відповідальність за те, аби кожна дитина у цьому будинку не залишилася без належної уваги, людського тепла та затишку. Пам’ятаймо, що діти – це ангели, вони дані нам Богом, і вони найдорожче, що у нас є. Тому робімо все, аби кожна малеча мала щасливе дитинство, будьмо милосердні та небайдужі, - наголосила очільниця Свалявської райради Мирослава Ливч.

- Завдячуючи професіоналізму, людяності, порядності керівника та колективу дитячого будинку, ці дітки ростуть та виховуються в достойних умовах, при потребі їм надається кваліфікована медична допомога та лікування. І що саме головне, - малеча не боїться людей, довіряє дорослим, малесенькими рученятками тягнеться до всіх, хто навідується до цього закладу, ввіряють нам свої долі. Тож, не підводьмо їх очікування, допомагаймо ставати твердо на ніжки та впевнено йти у майбутнє, - зауважила Тетяна Міцьо.

А господар дитячого будинку Володимир Бейреш після концертної програми одразу ж провів екскурсію по групам та розповів, якими нагальними проблемами переймається заклад. А це – дірявий дах, який під час дощів підтоплює спальні та ігрові кімнати. На запитання голови облради, скільки потрібно коштів для реконструкції даху, головний лікар озвучив загальну суму у 5,5 млн.грн. Вже складена проектно-кошторисна документація, згідно якої потрібно замінити майже 4 тис.кв покрівлі.

Михайло Рівіс уважно вислухав «опікуна» понад сотні дітей цього дитбудинку і запевнив, що підключатиме всі можливі фінансові джерела, а це: і співфінансування інвестиційних проектів з чехами, і Державний фонд регіонального розвитку, ну і звичайно обласний бюджет краю.

- Скоріш за все, перекриття даху відбуватиметься у кілька етапів, і можливо на це піде не один рік, але, обласна влада та депутатський корпус докладе зусилля, аби сиротинці росли в комфортних умовах та почувалися тут затишно, - резюмував Михайло Рівіс.

Довідково:

Обласний  будинок  дитини  м.Свалява, створений у 1980 році, й є  єдиним  в області  закладом,  який  призначений  для  виховання  і  надання  медичної  допомоги  дітям-сиротам  і  дітям, які  залишилися  без  опіки  батьків, а  також  дітям  із  дефектами  розумового  та  фізичного  розвитку. В дитбудинку  функціонують  десять  груп  та  чотири  ізолятори.  Є  приймально-карантинне  відділення    із   окремим  входом  з  вулиці,  4  боксовані  ізолятори  (соматичний, карантинний, кишковий  та  крапельних  інфекцій ),  що  мають  вхід  з  коридору  та  вулиці.  Виховання  дітей  проводиться   18  вихователями,  5 вчителями-логопедами, одним вчителем-дефектологом. Торік  22 діток були усиновлені. В рік з обласного бюджету виділяється понад 20 млн.грн. на утримання дитбудинку.

Джерело: Прес-служба Закарпатської облради

 

01 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів