Аферисти на Закарпатті наживаються на людському горі та людській довірі

Аферисти на Закарпатті наживаються на людському горі та людській довірі
Закарпатців попереджають про активізацію шахраїв, які наживаються на біді та слабкостях краян.

 

Йдеться не лише про тих, хто використовуючи світлини чужих дітей, збирає кошти начебто на їхнє лікування, а й про осіб, які вдаються до виманювання грошей за допомогою інших недобросовісних методів.

Зокрема, є інформація про спроби шахраїв «порішити за відкати» виплату матеріальної допомоги по програмі «Додаткового соціально-медичного захисту мукачівців», – зазначає Управління праці та соцзахисту населення м.Мукачева.

Схема наступна. Ділки вишуковують дійсно хворих людей і пропонують їм фінансову допомогу через програму. При цьому, видають людям той список документів, який є у відкритому доступі в соціальних мережах та на сайті міськради і про який інформують заявників адміністратори ЦНАПу. Зібраний людьми пакет документів вони радять спочатку притримати. Відтак, через певний час, телефонують людині і скеровують до ЦНАПу. Версія така: «Час прийшов, я все порішала (порішав)». До управління потрапляє особова справа з усіма підтверджуючими документами: довідкою ЛКК, довідками про доходи, паспортними даними, чеками, тощо. Далі ця справа опрацьовується у звичному режимі: перевіряється фінансовий стан заявника, складається акт матеріально-побутових умов. На завершення, справу розглядає комісія, яка й призначає належну допомогу. Здавалося б, все чітко просто і законно. Утім, шахраї наполягають, що допомогу надали винятково за їхнім «клопотанням» і тому вимагають заплатити відсоток.

"Крім того, почастішали випадки, коли заяву на допомогу пишуть особи, які щойно зареєструвалися у м.Мукачеві, а насправді продовжують проживати в інших населених пунктах. Такі випадки ми дуже ретельно перевіряємо. І якщо з’ясовуємо, що реєстрація фіктивна – відмовляємо у наданні допомоги", – констатують управлінці.

Управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету Мукачівської міської ради наполегливо просить не сприяти шахраям! Якщо ви дійсно потребуєте допомоги – ви її отримаєте без посередників і без винагород. Просто дійте по закону і не шукайте інших способів вирішення своїх проблем. Будьте обачними і в разі спроб наживитися на вашій біді, негайно повідомляйте про це наших фахівців або працівників поліції

Джерело: Управління праці та соцзахисту населення м.Мукачева.

 

03 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів