Старт безвізу в Закарпатті пройшов без ексцесів

Старт безвізу в Закарпатті пройшов без ексцесів
Сьогодні, починаючи з 00 години 00 хвилин, громадяни України мають змогу перетнути кордон в митних пунктах пропуску з країнами Європейського Союзу без віз.

 

В Закарпатській області, завдяки своєму географічному розташуванню та наявності прикордонно-митної інфраструктури, українці мали змогу пройти або проїхати до трьох країн ЄС – Угорщина, Словаччина та Румунія.

На митному посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС для представників засобів масової інформації відбулась ознайомча екскурсія: журналісти мали змогу поспілкуватись з митниками, прикордонниками та громадянами, які прямували до Угорщини.

– Зараз працює 19 міжнародних пунктів пропуску на Закарпатській митниці ДФС. Маємо 467 кілометрів кордону з чотирма країнами ЄС (Угорщина, Словаччина, Румунія та Польща.). Із введенням безвізу ми очікуємо збільшення пасажиропотоку на 30% і ми маємо потенціал витримати збільшене навантаження, – сказав Станіслав Балуєв, в.о. начальника Закарпатської митниці ДФС.

Також Станіслав Балуєв продемонстрував представникам ЗМІ пам’ятки, які були розроблені Державною фіскальною службою України та розміщені в усіх пунктах пропуску в зоні діяльності митниці. В цих пам’ятках для подорожуючих за кордон в рамках дії безвізового режиму з країнами ЄС зафіксовані правила вивезення товарів за межі митного кордону України зеленим і червоним коридором, перераховані товари, які заборонені або обмежені до вивезення за межі митного кордону України, роз’яснено як здійснюється оподаткування товарів громадян, які виїжджають з України. Також, скориставшись пам’яткою, громадяни можуть ознайомитись зі повноваженнями працівників митниці у пунктах пропуску, зокрема правами та обов’язками митників.

Першою в пункті пропуску «Чоп-Захонь» українсько-угорський кордон перетнула з біометричним паспортом Ірина Бреза. На території Угорщини її привітали угорські митники та прикордонники, а також кілька десятків українських журналістів, які вітали не тільки свою колегу, але і першу громадянку України, яка проїхала до Угорщина без візи в паспорті.

Загалом старт безвізового режиму з країнами ЄС в зоні діяльності Закарпатської митниці ДФС пройшов у робочому режимі, без ексцесів. Зауважимо, що при потребі, за наявності черг, в пунктах пропуску будуть працювати додаткові смуги руху, а громадянам надаватимуть інформаційну допомогу.

ДФС у Закарпатській області

 

11 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів