Восени на День Ужгорода урочисто вручать першу премію імені Петра Скунця

Восени на День Ужгорода урочисто вручать першу премію імені Петра Скунця
Нагадуємо, що відповідно до рішення IX сесії Ужгородської міської ради VII скликання 22 грудня 2016 року у 2017 році вперше до дня Міста буде присуджено міську премію імені Петра Скунця в галузі літератури і краєзнавства.

 

Засновником Премії є Ужгородська міська рада.

Премія є творчою відзнакою, якою нагороджуються літератори та краєзнавці, твори яких популяризують місто Ужгород, його історію, сучасність, видатних ужгородців, що творять славу міста над Ужем.

На здобуття Премії щорічно до Дня міста висуваються високохудожні твори, опубліковані окремими книгами, які вийшли друком протягом останніх трьох років, але не пізніше, як за три місяці до їх висунення на здобуття Премії та стали помітним явищем в літературі чи краєзнавстві.

Премією нагороджуються, як правило, літератори та краєзнавці, які народилися, проживають або тривалий час працювали в Ужгороді та на території Закарпатської області.

Висунення кандидатів на здобуття Премії проводиться колективами творчих спілок, організацій, об’єднань, товариств, навчальними закладами, видавництвами, редакціями газет та журналів, управлінням у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради.

Самовисунення кандидатур не допускається.

Премія є персональною і присуджується лише один раз. Вона може присуджуватися посмертно.

Премія імені Петра Скунця встановлюється у двох номінаціях:

– література

– краєзнавство.

Твори на здобуття Премії надсилаються щороку до 1 липня на адресу Ужгородської міської ради (Управління у справах культури, спорту, сім’ї та молоді Ужгородської міської ради, пл. Поштова, 3, м. Ужгород, 88000).

Для участі у конкурсі на здобуття міської премії імені Петра Скунця в галузі літератури та краєзнавства допускаються автори, чиї твори, написані українською мовою, подані до конкурсної комісії і відповідають вимогам Положення.

До творів у трьох примірниках додаються:

– творча характеристика на автора-претендента з персональними даними;

– ксерокопії рецензій і відгуків на видання (якщо такі є);

– протокол засідання установи чи організацій, яка висуває кандидатуру.

Колектив авторів твору, представленого на здобуття Премії, не може становити більше трьох осіб.

Надіслані матеріали, що не відповідають Положенню, не розглядаються.

Твори, розглянуті конкурсною комісією, залишаються для поповнення фондів бібліотек Ужгородської міської централізованої бібліотечної системи.

Особам, удостоєним Премії, присвоюється звання «Лауреат міської премії імені Петра Скунця» і вручається диплом, почесний знак лауреата та грошова премія у розмірі 10 тисяч гривень у кожній номінації.

Забезпечення дотримання вимог щодо висунення творів на здобуття Премії, їх конкурсний відбір та присудження Премії здійснює спеціальна конкурсна комісія з числа відомих у краї літераторів, вчених-краєзнавців, працівників закладів культури, тощо, склад якої затверджується сесією Ужгородської міської ради на строк повноважень ради.

Положення про Премію є діючим та розповсюджується на підбиття підсумків щорічно.

Урочисте вручення премії відбуватиметься під час відзначення Дня міста Ужгорода.

Джерело: Офіційна сторінка Ужгородської міськради у ФБ

 

20 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів