На "Майстерні міста" в Ужгороді говорили про досвід створення ОСББ

На "Майстерні міста" в Ужгороді говорили про досвід створення ОСББ
Сьогодні на "Майстерні міста" в Ужгороді говорили також про досвід створення ОСББ в обласному центрі Закарпаття.

 

На лекцію-дискусію прийшли координатор із питань ОСББ і ЖБК в Ужгороді Наталія Кириленко, а також голови ОСББ міста і ті, хто тільки планує створювати ініціативні групи, зокрема на вулицях Петефі та Шевченка.

Як зазначила пані Наталія, в Ужгороді вже зареєстровано більше трьох сотень ОСББ, проте перш ніж створювати такі об'єднання порадила ознайомитись із відповідними законами, зокрема Законом України №417 "Про особливості здійснення правовласності в багатоквартирному будинку", та дізнатися всі нюанси подальшої роботи. 

Прокоментували і переваги ОСББ. "Найбільша перевага – що співвласники зацікавлені в своєму будинку. Фактично це і є приватна власність, але спільна. Люди можуть самостійно розпоряджатися прибудинковою територією. А поки на неї нема документів – це комунальна власність", – зауважила Наталія Кириленко.  

Також координатор із питань ОСББ і ЖБК в Ужгороді наголосила, що успіх є  там, де голова правління ОСББ свідомо обрав цю позицію, а мешканці йому не заперечують, а допомагають – розуміють, своєчасно виплачують внески, виходять на суботники тощо.

На зустрічі обговорили і програму "Теплий кредит", за якою можна отримати суттєві відшкодування на встановлення альтернативного опалення, заходи з енергозбереження.

Прес-служба Ужгородської міської ради

 

24 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів