Генконсул Угорщини Ендре Саліпскі розповів про свої подальші плани після від’їзду з Закарпаття

Генконсул Угорщини Ендре Саліпскі розповів про свої подальші плани після від’їзду з Закарпаття
Сьогодні, 29 червня, керівники Закарпатської області провели офіційну зустріч з Генеральним консулом Угорщини у місті Берегово Ендре Саліпскі з нагоди завершення каденції його дипломатичної місії на Закарпатті.

 

Після семи років дипломатичної служби у Закарпатській області Ендре Саліпскі залишає свою посаду, а згодом і саму роботу в МЗС Угорщини. Про свої подальші плани пан Генеральний консул розповів сьогодні журналістам.

«По-перше, я хочу виспатися, адже особливо ці останні дні були досить важкими. Потім я матиму невеличку відпустку, кілька робочих тижнів, після яких збираюся вийти на пенсію. Але моє ставлення до закарпатців залишається незмінним – я завжди радий контактувати з цими прекрасними людьми і планую завітати у гості на Закарпаття, а за можливості буду допомагати нашим закарпатським друзям», – зазначив Ендре Саліпскі.

На згадку про Закарпаття й як знак вдячності за багаторічну плідну співпрацю у царині розбудови добросусідських відносин між Україною та Угорщиною керівник облради Михайло Рівіс нагородив дипломата пам?ятним годинником та почесною грамотою, а Геннадій Москаль вручив Ендре Саліпскі найвищу відзнаку обласної державної адміністрації – медаль «За заслуги перед Закарпаттям». Окрім того, голова Закарпатської ОДА презентував угорському Генконсулу «чорну бандерівську вишиванку», а за сприяння в отриманні угорських віз «і журналістами, і трактористами, і навіть чиновниками» – іменну безстрокову «візу», аби у будь-який час він міг потрапити на територію України.

«Для мене було великою честю представляти свою батьківщину в Україні, зокрема у Закарпатській області. Ці роки, які минули досить швидко, були досить плідними. Нам вдалося багато чого досягти для усіх мешканців Закарпаття. Безумовно, для нас було дуже важливо, що тут проживає угорська національна меншина. Однак хочу вас запевнити, що коли ми тут працювали – і в Ужгороді, і в Берегово – то робили все можливе, аби більшість населення області почувалися у комфорті, мали можливість відвідати Угорщину та Євросоюз в цілому. Думаю, що візова політика Угорщини була досить ліберальною, і ми відчуваємо полегшення від того, що безвізовий режим з Україною нарешті набув чинності... Мені не вистачатиме добрих людських відносин, які я тут маю, моїх добрих друзів. Є офіційне ставлення генерального консула, але, дякувати Богові, мені здається, що навіть серед керівництва області та міст Закарпаття у мене були більше, ніж офіційні контакти. Я б навіть назвав їх дружніми. Впевнений, що так буде і у майбутньому. Якщо вони приїдуть в Угорщину, або ми зустрінемося тут, на Закарпатті, ми з легкістю зможемо продовжити розмову так, як її призупинили…», – підсумував Ендре Саліпскі.

Наразі відомо й про наступника пана Ендре на посаді Генерального консула. Ним стане посол Угорщини у м. Кишинев (Молдова). Ймовірно, вже у вересні дипломат почне виконувати свої обов?язки на Закарпатті.

uzhgorod.net.ua

 

29 червня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів