"Конституційна" виставка закарпатських художників триває в Ужгороді

"Конституційна" виставка закарпатських художників триває в Ужгороді
Днями в Закарпатському музеї народної архітектури та побуту відкрилася виставка живопису художників-аматорів та професійних митців нашого краю, присвячена Дню Конституції України.

 

Більшість робіт виконані під час весняного пленеру «Ужгород травневий», що відбувся наприкінці травня. До експозиції також ввійшли створені у майстернях художників на різноманітну тематику.

Заслуговують на увагу полотна самодіяльних митців Магдалини Березанич, Марти Цуги, Юрія Вийгеша, Івана Стегури, Юрія Мушака, що вражають своєю щирістю і дитячою безпосередністю. Відчувається, що автори отримують задоволення від роботи, що, мабуть, найголовніше у творчості. Гадаю, що їхні роботи знайдуть своїх вдячних поціновувачів. Своїм професіоналізмом вражає Віктор Грабар, який не має профільної художньої освіти,  проте дуже талановитий і плідно творчо працює.

Свої твори також репрезентували Емма Левадська, Тетяна Сопільник, Олександр Сидорук, Андрея Павук, Віктор Андіанов, Антон Секереш, Наталія Рибар, Любов Шпак,  Ольга Гал, Людмила Гичко-Король, Аркадій Мухомед’янов, Ірина Попдякуник та інші митці краю.

Аматори, які вперше у своєму житті брали участь у виставці, мали щасливу нагоду показати свої роботи широкому загалу, обмінятися враженнями з учасниками, почути думки відвідувачів виставки. Можливо, для когось із них вона стане стартовим майданчиком у їхній виставковій діяльності, творчості загалом.

Відкрив виставку директор музею Василь Коцан. Він розповів про  співпрацю з Центром культури. Своє слово сказали також учасники виставки Емма Левадська та Антон Секереш, а також Директор ООМЦК Ганна Дрогальчук та начальник управління культури ОДА Вікторія Фролова.

Виставка організована і проведена Обласним організаційно-методичним центром культури.

Володимир Мишанич

 

03 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів