13 медзакладів Закарпаття отримають гуманітарну допомогу від Угорщини на майже 12 мільйонів гривень

13 медзакладів Закарпаття отримають гуманітарну допомогу від Угорщини на майже 12 мільйонів гривень
Сьогодні у пункт пропуску «Тиса» прибув гуманітарний вантаж з Угорщини з медичним інвентарем вартістю майже 12 мільйонів гривень (405 387 євро).

 

Зустрічали вантаж на кордоні Уповноважений уряду Угорщини Іштван Грежа, заступник голови Закарпатської ОДА Віктор Мікулін, керівник Закарпатської обласної організації «Товариства Червоного Хреста України» Іванна Сабо.

«Ми отримали допомогу від кабінету уповноваженого Уряду Угорщини з питань координації урядових дій щодо розвитку співробітництва Саболч-Сатмар-Берегської області Угорщини та Закарпатської області на 405 тисяч 387 євро. Ця допомога є досить важливою та необхідною. Її буде розподілено серед 13-ти лікувальних закладів Закарпатської області, зокрема чотирьох обласних закладів, інші – районного та міського рівнів. Медінвентар отримають Закарпатський обласний клінічний центр нейрохірургії та неврології, обласний клінічний онкологічний диспансер, обласна клінічна лікарня ім. А. Новака, обласний клінічний кардіологічний диспансер, обласна дитяча лікарня, ОКТМО «Фтизіатрія», Ужгородська центральна міська клінічна лікарня, Рахівська, Тячівська, Хустська, Виноградівська, Берегівська, Воловецька райлікарні. Найбільше допомоги з отриманого гуманітарного вантажу надійде в обласну дитячу лікарню, ОКЛ ім. А. Новака та Тячівську райлікарню. Розподіл вантажу був здійснений після погодження з департаментом охорони здоров′я Закарпатської ОДА», – повідомила Іванна Сабо.

Серед 132 найменувань отриманої спеціалізованої допомоги ножиці, кровоспинні затискачі, пінцети, розширювачі, інструменти для полосних операцій, серцево-судинної хірургії та мікрохірургії, артроскопи, тримачі органів, крапельниці, ранорозширювачі, підноси для інструментів, мірний посуд, ліжка, стільці-каталки та інший медичний інструментарій.

За словами Іштвана Грежі, у здійсненні сьогоднішньої передачі допомоги гарно спрацювали і угорська, і українська сторони. Всі документи були передані завчасно, і вантаж було оформлено без затримок.

Тепер 2,8 тони вантажу будуть зберігатися у термінальних складах митниці, звідки їх заберуть у медичні заклади області відповідно до визначених дати та часу.

uzhgorod.net.ua

 

04 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів