"Квінтет" художників Срібної Землі малював картини на Балканах

"Квінтет" художників Срібної Землі малював картини на Балканах
На міжнародному пленері у хорватському місті Матулі.

 

Днями на запрошення голови Культурного товариства русинів і українців «Руснак» Приморсько Горянської жупанії Владіміра Провчі в місті Матулі (Хорватія) відбувся міжнародний пленер.

В ньому взяли участь Костянтин Ковган, Людмила Боршош, Олена Кондратюк, Сергій Перепелиця та Володимир Мишанич. За умовами організатора кожен з учасників створив 6 картин на закарпатсько-українську тематику. Всі роботи залишились організаторові й будуть виставлятися у виставкових залах різних міст Хорватії.

Пленер відбувся в рамках творчої співпраці Товариства та Обласного організаційно-методичного центру культури (директор Ганна Дрогальчук).

До слова, перший пленер і виставка відбулися ще у вересні 2011 року у Рієці. Тоді в ньому взяли участь Олександр Лукач, Ольга Лукач, Костянтин Ковган та Володимир Мишанич. Відтоді налагоджені контакти не переривалися.

В рамках цьогорічного пленеру Владо Провчі організував для учасників екскурсії в Опатію, Ловран, Ічічі, Мощеніцку Драгу та інші міста Хорватії. Митці також відвідали місто Трієст в Італії, що неподалік Матулі.

Підсумком пленеру став договір про співпацю в галузі культури між Обласним організаційно-методичним центром культури та Товариствам, яке очолює Владо Провчі.

Володимир Мишанич, Закарпаття онлайн

 

05 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів