Як випускникам Берегівського профліцею дипломи вручали...

Як випускникам Берегівського профліцею дипломи вручали...
В актовій залі Берегівського ліцею сфери послуг (директор Валерій Тороні) відбулося вручення дипломів про закінчення навчального закладу. Отримали їх 57 офіціантів-барменів, кравців і пекарів-кондитерів.

 

Святкова, весела та принаряджена молодь уже хоч завтра може йти працювати та заробляти на хліб. А ще кожен, крім диплома, дістав атестат про середню освіту та, що дуже важливо, трудову книжку, куди внесено трьорічний стаж (для тих, хто середню освіту вже мав, він дещо менший). Тобто сюди записано роки навчання у ліцеї.

  На цій святковій церемонії з нагоди закінчення навчального закладу юнаки та дівчата почули щирі та добродушні напуття від керівництва навчального закладу, батьків, роботодавців, викладачів. "Новоспечених" спеціалістів харчової та сфери легкої промисловості вітала начальник міського управління освіти Едіта Бабяк. Не приховували своїх радісних почуттів майстри Наталія Блискун, Єлизавета Бірікі, Ірина Кут й інші, котрі потягом певного часу наставляли підлеглих. Стільки з ними проведено уроків і практичних занять, що й не порахувати. Особливо змінилося ставлення до своїх обов‘язків серед учителів, майстрів і, власне, самих ліцеїстів, як цей профтехосвітній заклад очолив Валерій Тороні – справжній ас цієї сфери. Його прихід до керма ліцею надав другого дихання навчально-освітній установі, де все почало жити та діяти до вимог новітнього часу. 

А що вже казати про матерів випускників Іштвана Локера та Віктора Шютева, зокрема, пані Єву та Мар‘яну. Їхні мудрі настанови, слід сподіватися, також стануть у пригоді усім ровесникам. Депутат райради, викладач Є. Бірікі у своєму слові висловила сподівання, що ліцей буде пишатися уже відтепер дипломованими спеціалістами. Вони не тільки вивчилися та здобули омріяні професії, але й заробляли для навчального закладу гроші. Приміром, якщо надходження від проходження виробничої практики у 2015 р. склали устого 150 тисяч грн., то вже за перше півріччя нинішнього року цифра про зароблені гроші дорівнювала близько 600 тис. грн.

Отже, як мовить заступник директора Оксана Кулієвич, ліцеїсти працювали славно та ефективно. Звісно, тон у всьому протягом року (на урочистому врученні дипломів також) задавав керманич, який завдяки своїй діяльній натурі та професіоналізму зумів значно покращити роботу всього навчально-педагогічного, учнівського загалу. Директор своє батьківське та сердечне ставлення до майбутньої трудової зміни засвідчив і на цей раз, бо зумів приязно, задушевно, щиро розповісти про кожного випускника. Без сумніву, дотепні ремарки Е. Тороні була сповнені добротою, відчувалося, що всі слова йшли від незлого серця. Кожному він бажав щасливої життєвої дороги.

Що ж стосується роботи, то багато хто вже підшукав, де буде працювати. Звісно, кожен прагнутиме бути ближче до рідного дому. Приміром, Беата Сидоренко, Олександр Колодєєв, Віктор Шютев призначення своїм знанням знайдуть у кафе "Старе місто", ресторанному комплексі "Гелікон", пекарні ПП Богдана Геровича тощо. Працюватимуть сумлінно, адже кваліфікувалися в учнівському кафе-барі, яке вабить своєю новизною та оригінальністю. А яку запашну каву тут варять – не описати. Краще сюди навідатися та покуштувати. У ліцеї подібних новинок достатньо, про що говорять назви, зокрема, лабораторія з виготовлення кондвиробів, де змонтовано сучасні печі тощо. А обладнана у найсучаснішому стилі спортзала додасть не тільки сили, здоров‘я учням, але й стане окрасою міста та всієї крайової профтехосвіти...

Михайло СИНЬООКИЙ

 

08 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів