В Ужгороді відбулася панельна дискусія ГО "Криворіжці" з міськими депутатами

В Ужгороді відбулася панельна дискусія ГО "Криворіжці" з міськими депутатами
Панельна дискусія ГО «Криворіжці» з міськими депутатами відбулася сьогодні, 11 липня, у великій сесійній залі Ужгородської міської ради.

 

Голова громадської організації «Криворіжці» Ірина Туровська розповіла про проект «Залучення молоді до контролю органів місцевого самоврядування», робоча назва якого – «Школа молодого політика». Цей проект реалізовується у рамках «Української регіональної платформи громадських ініціатив», що фінансується ЄС. Умова участі у проекті – співпраця з іншими регіонами, а основна задумка – обмін досвідом.

Що таке політика, взаємодія політиків і громадських діячів, чи потрібно молоді йти в політику і які механізми залучення молоді до політичного процесу – основні питання, над якими дискутували гості з Кривого Рогу та ужгородські депутати – Олеся Афанасьєва, Микола Сюсько, Юрій Мандич, Сергій Фрінт, Олександр Ігнат.

Микола Сюсько зазначив, що у складі депутатського корпусу Ужгородської міської ради досить багато молодих політиків і це дуже відрізняє її від інших рад в Україні. На думку депутата, це приносить позитив у процес прийняття рішень, оскільки є синергія досвіду і молодості: «Молодь найчастіше мислить категоріями інноваційності, прозорості та публічності у прийнятті рішень. Але не менш важливим є і досвід старшого покоління».

Олександр Ігнат розповів про механізми залучення молоді до політичного процесу в Ужгороді на прикладі своєї політичної сили: «У нас є дорадча рада, молодіжна рада, помічники депутатів, громадські активісти та організації, які беруть участь у різних сферах – юридична консультація, комп’ютерна грамотність та багато інших.

На зустрічі йшлося також про молодіжні ради. Зокрема, наймолодший учасник проекту «Школа молодого політика», заступник голови ради студентського самоврядування Криворізького економічного інституту, в.о. голови молодіжного виконкому одного з районів міста Роман Баришенський розповів, що у Кривому Розі діє міський молодіжний виконком та, крім того, 7 районних молодіжних виконкомів.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

11 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів