Поговоримо про найкорисніший і найсмачніший літній десерт!

Поговоримо про найкорисніший і найсмачніший літній десерт!
Це — фруктово-ягідний "смузі".

 

Два рази в році літа не буває, кажуть у народі. А ще: коли влітку не ходив по малину – взимку уже пізно. Тим більше сумно і прикро, коли малеча їсти свіжі фрукти не хоче, бо кислі. Мій малий окрім полуниці і бананів нічого до рота не бере. Я для себе вирішила цю проблему: готую смузі.

Для його приготування потрібен блендер, фрукти або ягоди, рідина та, за бажанням, лід. Починала, здогадайтесь, з полунично-бананового смузі. Для цього потрібно 100 грамів полуниці і 100 грамів банана, а також молоко або вершки. Усе це змішується у блендері — і смузі готове! Можна туди додати морозиво. Для чистого полуничного смузі достатньо 200 грамів ягід.

Смузі це густий коктейль зі свіжих фруктів, овочів і соку, молока, вершків або морозива, з додаванням горіхів, насіння, пластівців. Вигадали його американці у 1930-их роках, коли з'явилися перші блендери. "Smoothie" у перекладі з англійської означає "однорідний, м'який, ніжний". Таке смузі й на смак. Психологи дослідили, що, споживаючи смузі, людина наче повертається в щасливе і безтурботне дитинство, коли не було ніяких проблем, а світ був добрим і радісним. Відтак цей напій, окрім очевидної користі для організму, дарує ще й потужний заряд позитиву.

Фруктові та овочеві однорідні суміші не лише насичують організм вітамінами і мінералами, але й надзвичайно ефективно виводять токсини і допомагають схуднути. На відміну від більшості суперкорисних дієтичних продуктів, їсти смузі — саме задоволення. А на відміну від фрешу, у смузі цілком зберігається клітковина, він є більш збалансованим продуктом.

Смузі можна їсти на сніданок, обід і вечерю. Така смузі-дієта допомагає скинути до 2 кілограмів за тиждень, однак заміняти смузі усі три прийоми їжі не можна. Адже 20% денного раціону має складати тверда їжа, оскільки під час пережовування виділяється слина, яка необхідна для здоров'я ротової порожнини та нормального травлення.

Попри безумовну користь свіжих фруктів та ягід, медики радять сидіти на смузі-дієті не довше тижня. Найкраще замінювати цим освіжаючим коктейлем два прийоми їжі на день, наприклад, ягідно-фруктовий смузі на сніданок, а на вечерю — овочевий. З ягід годяться майже всі: чорниця, полуниця, суниця, малина, смородина, вишня. Для овочевого смузі - морква, шпинат, кріп, петрушка, гарбуз, листя салату тощо.

Якщо хочете схуднути, молоко має бути знежиреним, а замість цукру додавайте мед.

Замість молока можна використати йогурт, закваску або нежирний кефір.

Якщо ж прагнете набрати вагу — додавайте до смузі побільше горіхів, насіння, можна також збивати його з морозивом.

Олена КЛІМОВА

 

21 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів