Після чотирирічної перерви Воловець знову став домівкою Фестивалю коломийки

Після чотирирічної перерви Воловець знову став домівкою Фестивалю коломийки
Сьогодні, 23 липня, після чотирирічної перерви у смт Воловець знову відбувся обласний фестиваль коломийки «Дзвінкі перлини Верховини».

 

Центральна вулиця Воловця приймала сотні гостей відродженого фестивалю. Урочистою ходою учасники з різних куточків Воловецького району та Закарпатської області пройшли до головної сцени свята. Там, після вітальних слів почесних гостей, стартували виступи творчих колективів – вокальних, хореографічних, фольклорних тощо. Відкривати фестиваль мав голова Закарпатської ОДА, однак, за словами керівника апарату облдержадміністрації Олександра Петіка, Геннадій Москаль травмував руку і був вимушений залишитися в Ужгороді.

Передувала концертній та конкурсній частині свята хвилина мовчання, якою усі присутні вшанували пам′ять своїх земляків-закарпатців, які віддали життя за цілісність і суверенітет України у боях з бойовиками на Донбасі.

Під час святкування відбувалися огляд експозицій, виставок населених пунктів Воловецького району, виступи троїстих музик, сопілкарів, коломийкарів, фольклорних колективів, конкурс на краще виконання коломийки, пригощання Верховинськими стравами.

Місцеві мешканці зазначали, що дуже очікували на відродження свята, адже воно було не лише туристичною родзинкою регіону, але й засобом збереження фольклорних традицій Верховини, зокрема традиційного жанру української фольк-музики і хореографії – коломийки. Через складну ситуацію в державі та загострення подій на сході країни фестиваль не проводили протягом останніх чотирьох років.

Масові гуляння за участі зірок естради триватимуть у Воловці до пізнього вечора. А вже за тиждень, 29 липня, на Закарпатті вперше відбудеться Міжнародний день мисливця, а 30 липня Ужем пройде «Ужгородська регата».

uzhgorod.net.ua

 

23 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів