ДФС Закарпаття. Як виправити помилку, допущену у реквізитах форми № 1 ДФ?

ДФС Закарпаття. Як виправити помилку, допущену у реквізитах форми № 1 ДФ?
Коригування поданої і прийнятої форми № 1 ДФ проводяться на підставі самостійно виявлених податковим агентом помилок, а також на підставі повідомлень про помилки, виявлені контролюючим органом.

 

Пунктом 3.1 розділу ІІІ Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженим наказом Мінфіну України від 13.01.2015 № 4 (далі – Порядок № 4) визначено перелік реквізитів, які заповнюються у формі № 1 ДФ.

Проведення коригувань реквізитів зазначеної форми здійснюється відповідно до розділу IV цього Порядку. Коригування поданої і прийнятої форми № 1 ДФ проводяться на підставі самостійно виявлених податковим агентом помилок, а також на підставі повідомлень про помилки, виявлені контролюючим органом (п. 4.1 розділу IV Порядку № 4). У разі необхідності проведення коригувань у формі № 1 ДФ до закінчення строку її подання подається звітна нова форма (п. 4.2 розділу IV цього Порядку).

Уточнююча форма № 1 ДФ подається у разі необхідності проведення коригувань після закінчення строку її подання. Уточнююча форма № 1 ДФ може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди (п. 4.3 розділу IV Порядку № 4). При цьому заповнення звітної нової та уточнюючої форм № 1 ДФ є однаковим. Звітна нова та уточнююча форми № 1 ДФ подаються на підставі інформації з попередньо поданої форми і містять інформацію лише за рядками й реквізитами, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами податковому агенту.

Разом із звітною новою та уточнюючою формами № 1 ДФ платник податку має право надати до контролюючого органу пояснення проведених виправлень.

Джерело: ДФС у Закарпатській області

 

25 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів