Депутатський "дует" із Закарпаття доправив гуманітарний вантаж бійцям-краянам на Донбас

Депутатський "дует" із Закарпаття доправив гуманітарний вантаж бійцям-краянам на Донбас
В "гарячі точки" на Сході України навідалась волонтерська група з Тячівщини, у складі якої перебували депутати Закарпатської облради - голова райдержадміністрації Василь Дем'янчук та приватний підприємець Василь Федурцьо, а також помічник депутата Іван Бережник, Юрій та Іван Дем'янчуки з Вільхівці Лазів.

 

Волонтери доставили гуманітарний вантаж закарпатським військовим, які захищають українські кордони на лінії розмежування та місцевим мешканцям так званої "сірої зони". Маршрут був небезпечним,  адже пролягав через такі "гарячі точки"  як Маріїнка та Красногорівка Донецької області.

Для очільника Тячівщини Василя Дем'янчука це була одна із чергових волонтерських поїздок в зону АТО. Окрім того, що керівництво райдержадміністрації постійно організовує та відправляє на Схід гуманітарні вантажі, голова час від часу особисто забезпечує їх супровід.

А от депутат Закарпатської облради Василь Федурцьо який є активним учасником таких благодійних акцій, навідався сюди вперше.Неодноразово планував  поїхати та через зайнятість якось не вдавалося.  

  - Мені цікаво було дізнатися, яка ситуація зараз на Сході, в яких умовах перебувають наші захисники і як живуть мирні мешканці. Тому я і вирішив побачити все на власні очі, - розповів депутат.

Звісно, враження від поїздки залишились незабутні. Як зізнався Василь Федурцьо там починаєш по - справжньому розуміти наскільки жахливою є ця неоголошена війна, як багато вона приносла лиха нашій країні і як мужньо українські військові захищають кордони рідної Вітчизни.

Для них волонтери з Тячівщини доставили чимало продуктів харчування, в основному солодощів та домашньої консервації, а також необхідних матеріальних засобів, питної води. 

Однак основний вантаж  цього разу складався з будівельних матеріалів та  пиломатеріалів, зокрема дощок. Як наголосив  Василь Дем'янчук його підготували на прохання керівництва військово-цивільної адміністрації м.Красногорівка Донецької області,  з якими Тячівська адміністрація нещодавно підписала угоду про співпрацю. Таким чином сюди вже неодноразово привозили необхідну допомогу для відновлення інфраструктури міста  та житлових будинків місцевих мешканців.

В умовах війни, яка триває четвертий рік, військово-цивільної адміністрації, доводиться щоденно вирішувати чимало проблемних питань.Адже Красногорівка знаходиться у так званій "сірій зоні" і є однією з найгарячіших точок АТО. Попри мінські домовленості тут немає перемир'я -  місто постійно потерпає від обстрілів та диверсійних дії сепаратистів.

Тому мирне населення, якого з 17 тисяч на сьогодні залишилось 8-10, потребує невідкладної  допомоги. Люди повертаються і вчаться виживати в суворих умовах розрухи без газу та електрики, з буржуйками і без роботи. 

В основному не вистачає будівельних матеріалів для відновлення  зруйнованого житла.  Навіть в цей день, коли приїхали волонтери було обстріляно і пошкоджено чимало будинків. Часто люди змушені покидати свої домівки  через те що їх вже неможливо відновити. Також проблемою є нестача необхідних засобів для існування.   Українські військові, які дислокуються в цій місцевості, діляться з місцевими продуктами харчування, предметами повсякденного вжитку тощо.

Керівництво Красногорівської військово-цивільної адміністрації висловило щиру вдячність Тячівській райдержадміністрації, всім учасникам поїздки та благодійникам, які організували і надали допомогу.

У свою чергу голова  райдержадміністрації Василь Дем'янчук наголосив, що з часу проведення АТО Тячівський район активно допомагає Сходу.

За останні два роки десятки автомобілей та сотні тонн гуманітарних вантажів були доставлені нашими волонтерами на передову та "гарячі точки" Донецької й Луганської областей.

- Ми й надалі будемо підтримувати, чим зможемо наших військових , а також  людей , які проживають в нелегких умовах війни,  - запевнив очільник Тячівщини Василь Дем'янчук.

Любов Немеш, прес-служба Тячівської райдержадміністрації 

 

25 липня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів