День на роботі у серпневу спеку. Як його пережити?

День на роботі у серпневу спеку. Як його пережити?
Сім порад від медиків.

 

Цього року літо надзвичайно мінливе. Після прохолодного червня та майже всього липня перший день серпня видається особливо спекотним. Палюче сонце та розжарений асфальт,  а в офісах немає чим дихати.

На думку медиків, в таку спеку потрібно менше виходити на вулицю. Нагадаємо, що до кінця тижня синоптики прогнозують на Закарпатті до +34-36 градусів тепла.

Лікарка розповіла, що робити тим, хто зараз не у відпустці: 

  1. Одягати тільки комфортний одяг до сезону пори року. Тканини мають бути натуральними. Якщо є можливість одягати речі вільного крою : сарафани, сукні, спідниці, для чоловіків - брюки з льону, сорочки з короткими рукавами.

  2. Намагатися не вживати будь -які газовані напої, замінити їх на питну воду. Вода має бути кімнатної температури. В іншому випадку можна легко застудитись. Також потрібно пити більше чаю.

  3. У спекотний період відмовитися від жирної, важкої їжі. Більше вживати овочі та фрукти. Вони зміцнять імунітет та наповнять організм поживними речовинами та вітамінами.

  4. Для жінок зменшити кількість косметики на обличчі. Жирний блиск, роздратування, свербіж - причини, що шкіра не має достатнього доступу до повітря, іншими словами не дихає.

  5. Якщо серед працівників є літні люди, їм особливо потрібно, правильно врегулювати прийом ліків, відповідно до рецептів лікаря.

  6. Не відкривати вікон та дверей у найспекотніший період дня. Провітрювати приміщення краще зранку та ввечері.

  7. Не вживати алкоголю. Холодне пиво охолоджує тільки на короткий термін, потім в організмі залишається алкоголь. Можлива нудота та запаморочення. Щоб вивести алкоголь, організм витрачає воду, що призводить до зневоднення.

Джерело: Всім

 

01 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів