Ужгородський актор Олександр Мавріц – один із кращих у фільмі «Червоний»

Ужгородський актор Олександр Мавріц – один із кращих у фільмі «Червоний»
4 серпня в Ужгороді відбувся перший допрем’єрний показ фільму «Червоний». Презентували стрічку режисер Заза Буадзе, автор сценарію Андрій Кокотюха, оператор-постановник Олександр Земляний та виконавець одної з головних ролей, ужгородський актор Олександр Мавріц.

 

З Ужгорода стартував всеукраїнський промотур одного з найочікуваніших фільмів цього року «Червоний», який розповідає про боротьбу українців у сталінських концтаборах. Показ і зустріч із творчою групою відбувалися у кінотеатрі «5 елемент» за сприяння Ужгородської міської ради. Після перегляду стрічки, яку глядачі вітали оплесками, відбулося обговорення фільму.

Режисер Заза Буадзе особливо відзначив провідного актора Закарпатського академічного музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв Олександра Мавріца, який зіграв одну з найскладніших ролей у фільмі – начальника концтабору майора Василя Абрамова.

Такий актор – мрія режисера, – коментує Заза Буадзе. – На мою думку, це найкраще виконана роль у фільмі.

Олександр Мавріц

Захоплювались роботою ужгородського актора й присутні на зустрічі автор сценарію Андрій Кокотюха та оператор-постановник Олександр Земляний.

Зйомки тривали три місяці, для чого в Кривому Розі навіть збудували сталінський концтабір, який одразу став туристичним об’єктом.

Початок зйомок для Олександра Мавріца був нелегким. Актор навіть просив відпустити його додому, але зрештою з режисером їм вдалося досягнути повного взаєморозуміння.

Доктор історичних наук, професор Сергій Федака особливо наголосив, що фільм знято за реальними подіями, і це має велике пізнавальне значення для сучасного глядача, котрий мало знає про повстання в’язнів у сталінських таборах. Це фільм не про поразку, а про нашу перемогу – і таких кінострічок, які утверджують силу українського духу, має ставати дедалі більше, переконаний закарпатський історик.

Тож відтепер Ужгород має щонайменше двох кіноакторів національного рівня – Римму Зюбіну, яка зіграла головну роль у фільмі «Гніздо горлиці», та Олександра Мавріца, котрий вдало дебютував у великому кіно.

Стрічка виходить у прокат 24 серпня у всіх кінотеатрах України.

Іванка Когутич

Медіацентр УжНУ

 

07 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Наталя 2017-08-26 / 14:46:50

    Чудовий актор! Втілювати образ негативного героя непросто.Дана роль психологічно складна. Особисто в мене начальник табору викликав не зневагу і ненависть, а співчуття. Склалося враження, що в глибині душі він теж сумнівається в правильності держави, норми і ідеали якої має захищати, але не може нічого змінити, бо немає внутрішньої свободи, як Червоний. І він того мучиться сам і мучить всіх довкола. Дякую всій знімальній групі за фільм :)