Радник очільника Мінюсту посидів на закарпатській "Каві з юстицією"

Радник очільника Мінюсту посидів на закарпатській "Каві з юстицією"
Цього тижня Закарпатську область з робочим візитом відвідав радник Міністра юстиції України Ігор Алексеєв.

 

В ході робочого візиту протягом години в м. Мукачево за участі Ігоря Алексеєва, в.о. начальника ГТУЮ у Закарпатській області Івана Алмаші, директора Регіонального центру з надання БВПД у Закарпатській області Василя Попадинця та працівників ГТУЮ, представників телерадіокомпанії «М-студіо» та інших ЗМІ відбулась «Кава з юстицією», де було обговорено:

- результати діяльності Міністерства юстиції, у тому числі функціонування пілотних проектів на території України та Закарпатської області;

- запуск загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!», який виконуватиме дві основні функції, перша з яких — просвітницька, адже багато українців не знають своїх прав і не знають, як скористатися тими можливостями, які гарантовані законодавством. Друга функція даного проекту — моніторинг порушення прав і реагування з боку держави на ті системні порушення, які фіксуються в центрах БПД;

- анонсування роботи мобільних точок доступу, що проводять прийом громадян в сільських та селищних населених пунктах Закарпатської області з питань захисту прав власності громадян України на землю.

Також, протягом більше двох годин Ігор Алексеєв приймав громадян в Мукачівському місцевому центрі з надання БВПД. Серед громадян, що прийшли на прийом до радника Міністра юстиції України були три учасники АТО, діти сироти та представники громадськості щодо захисту інтересів інвалідів. За наслідками прийому, громадянам було надано вичерпні консультації, роз`яснення. Крім того, під час прийому серед громадян було проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з питань правового характеру.

На базі Санаторію «Карпати» для дітей, що приїхали відпочивати на Закарпаття з м. Буча, було проведено відкриту лекцію, під час якої відбулась мультимедійна презентація на правову тематику та вікторина «Я МАЮ ПРАВО!».

Відбулась робоча зустріч з мером м. Мукачево Балогою А., в ході якої було обговорено результати впровадження пілотних проектів Міністерства юстиції України в місті Мукачево та запровадження в місті Мукачево пілотного проекту Мінюсту «Шлюб за добу». Також, було анонсовано проект «Я МАЮ ПРАВО!» та досягнуто домовленостей щодо співпраці в даному проекті.

Радник Міністра юстиції України ознайомився та взяв участь в роботі «Мобільного інформаційного пункту юстиції», який 14 серпня 2017 року в рамках інформаційної компанії «Я МАЮ ПРАВО!» працював в селищі Ракошино Мукачівського району.

По завершенню робочого візиту відбувся підсумковий пресс-брифінг для ЗМІ.

Джерело: Головне теритріальне управління юстиції у Закарпатській області

 

18 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів