Трембіти скликали до озера Синевир тисячі відвідувачів масштабного фестивалю

Трембіти скликали до озера Синевир тисячі відвідувачів масштабного фестивалю
Учора, 19 серпня, українське диво світу – озеро Синевир – зібрало на Міжгірщині тисячі відвідувачів ХІІ фольклорного фестивалю «На Синевир трембіти кличуть».

 

Цього року фестивальна сцена дещо змінила «адресу» і з берегів озера перемістилася до підніжжя стежки до Синевиру. Навколо ж сцени розгорнулося величезне фестивальне містечко зі своєрідним закарпатським ринком із сирами, винами, ковбасами та медом, з локаціями для дітей та родинного відпочинку, з експозиціями від народних майстрів та населених пунктів Закарпаття. Особливе місце у гастрономічній частині свята посіли полички з місцевими медовими продуктами – хвойними, ягідними, трав′яними, квітковими. Склалося враження, що на Міжгірщині функціонує філіал великого ужгородського фестивалю меду.

На великій сцені свята виступали народні колективи та музиканти, родзинкою серед яких стали, безумовно, трембітарі, які й закликали увесь загал долучитися до святкування. І символічно, що саме Синевирський фестиваль цього року відвідала народна артистка України Руслана Лижичко, яка презентувала українську трембіту усій Європі на пісенному конкурсі «Євробачення» у 2004 році.

«Навряд чи хтось буде сперечатися, що закарпатські пісні, мотиви, ритми та Карпатські барабани є найпотужнішими у світі!» – наголосила Руслана під час свого виступу.

Зірковий тандем Руслані склала ще одна народна артистка України – Катерина Бужинська. Із відомими гостями фестивалю співали і танцювали кілька тисяч глядачів. Були там і дикі танці, і хороводи, і запальний аркан.

Півторакілометровий шлях до високогірного озера Синевир учора подолали сотні туристів з різних регіонів України, зокрема з Київщини, Львівщини, Прикарпаття, Дніпропетровщини, а також зарубіжні гості з країн ЄС. Протягом усього дня тривало чисельне паломництво стежкою до «зеленого ока Карпат».

Загалом же фестиваль відзначився неймовірною кількістю відвідувачів і такою ж кількістю авто, які вишикувалися у кількакілометрову чергу до місця проведення свята. Минулого року фестиваль «На Синевир трембіти кличуть» встановив своєрідний рекорд у майже 10 тисяч відвідувачів, а цього року рекордна цифра має всі шанси на збільшення.

Закарпатські фестивалі – це візитівка краю. Їхня кількість і географія постійно зростає і розширюється. Днями новий міжнародний фестиваль «Тут бере початок Тиса» анонсував голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. На початку жовтня свято отримає «домівку» у Рахівському районі. Зараз же фестиваль меду «Медовий Спас» триває в Ужгороді. Отож долучайтеся і отримуйте задоволення!

uzhgorod.net.ua

 

20 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. іван 2017-08-20 / 16:07:41

    люди дякують за можливість побачити на фестивалі концерт Руслани та Каті Бужинської губернатору Генадію Москалю, вони вперше були на міжгірщині. Та й самі обидві виконавиці на концерті повідомили, що приїхали на Синевир завдяки губернатору.