Початок робочого тижня — 5 секретів продуктивності

Початок робочого тижня — 5 секретів продуктивності
Чи правда те, що робота за графіком - це план, придуманий іншими?

 

Автор книги «Глобальна маніпуляція», коуч, професор Брандейского університету - Енді Молінскі - поділився секретами продуктивності, які дійсно працюють.

1. Якщо працездатність опускається - тимчасово переключись на щось інше

У будь-якого працюючої людини є проблеми з втомою і натхненням. Також, бувають дні, коли просто не можеш змусити себе працювати. Як налаштуватися на потрібну хвилю? По-перше, як тільки відчуваєш апатію, брак сил - не потрібно бігти за черговою чашкою кави, спробуй переключитися на щось інше. По-друге - перестань створювати видимість роботи і через силу робити те, що не хочеться - матеріал все одно полетить у кошик, а ти відчуєш тільки гнів і розчарування. По-третє - не потрібно себе лаяти, людина не робот, мінливий настрій - це нормально. Щоб повернути сили і зробити необхідне за короткий час - подихай свіжим повітрям / вигуляти собаку / прочитай пару сторінок книги, словом, витрать час в задоволення. Таким чином, ти зможеш відпочити, може навіть продумати краще майбутній проект або черпнуть натхнення для написання звіту.

2. Знайди комфортне час для роботи

Звичайно, здійснити задумане простіше, якщо ти не офісний службовець. Може легше працюється в шумному кафе, на дивані або на підлозі - будь ласка, головне, щоб це було результативно. Навіть якщо область роботи обмежується робочим столом - створи свою атмосферу, озбройся улюбленої чашкою, може красивою коробочкою або статуеткою. Словом, цей пункт повністю в твоїх руках.

3. Заведи окремий блокнот для своїх ідей

Візьми за правило записувати нові ідеї, думки та інші корисності. Таким чином, в голові буде порядок плюс - важливі моменти завжди під рукою. Увагу - не плутай з щоденником.

4. Говори «ні», коли пропозиція тобі не потрібно

Отримують «так» тільки ті завдання, які допоможуть рости і розвиватися. Інші сміливо залиш за бортом, вони не допоможуть по шляху великого кар'єрного подорожі.

5. Плануй зустрічі з собою

Робота за графіком - це план, придуманий іншими. Нехай до 18:00 ти зразковий працівник, але після розпоряджайся часом собі на втіху. Не забувай відзначати його в щоденнику, це дозволить не забути про важливе - відновлення своїх сил.

Юлія Мартиненко, соціальний психолог

 

21 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів