Велетенським тризубом із живих хризантем прикрасять до Дня Незалежності площу Народну в Ужгороді

Велетенським тризубом із живих хризантем прикрасять до Дня Незалежності площу Народну в Ужгороді
А урочисту ходу зі 100-метровим Державним прапором супроводжуватиме ансамбль барабанщиць поліції Донеччини.

 

Урочистості з нагоди головних державних свят – Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України в Ужгороді почнуться 23 серпня. Цього дня з 9-ї години ранку біля флагштока з піднятим прапором на площі Народній нестимуть почесну варту військові в парадному обмундируванні. 

О 12-й годині розпочнеться церемонія покладання квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку за участі керівництва області та міста, правоохоронних органів, військових і громадськості, в ході якої заслужений академічний Закарпатський народний хор виконає «Молитву за Україну».

О 12.30 із площі Народної до пам’ятника президенту Карпатської України Августину Волошину на набережній Незалежності вирушить урочиста хода зі стометровим Державним прапором. Попереду ходи маршируватиме ансамбль барабанщиць поліції Донеччини, котрі приїхали до Ужгорода на запрошення Геннадія Москаля в рамках акції «Схід і Захід разом».

На набережній Незалежності відбудеться покладання квітів до пам’ятника Августину Волошину, прозвучить Гімн України, після чого хода вирушить на площу Театральну й з’єднає 100-метровим прапором два береги Ужа через пішохідний міст.

О 14 годині урочистості із внесенням Державного Прапора України та вітальною промовою Геннадія Москаля продовжаться в Обласному академічному музично-драматичному театрі.

Опісля на головній сцені області відбудеться святковий концерт за участі заслуженої артистки України Тетяни Піскарьової та художніх колективів області. Урочистості в театрі транслюватиме в прямому ефірі обласне телебачення «Тиса-1».

Наступного дня, 24 серпня, о 6-й годині ранку заслужений академічний Закарпатський народний хор традиційно першим на світанку привітає країну з Днем Незалежності. Цьогоріч колектив виконає «Молитву за Україну» на площі Народній. Зустріти сонце в офіційний день народження нашої країни запрошуємо всіх ужгородців і гостей міста.

А з 8-ї до 21-ї години цього ж дня з балкону облдержадміністрації щогодини звучатимуть урочисті фанфари. Трубачі обласної філармонії виконуватимуть позивні на тему відомої пісні «Верховино, світку ти наш!»

Родзинкою цьогорічного святкування в Ужгороді стане квіткова композиція із живих хризантем у формі тризуба на жовто-синьому тлі розміром 7х7 метрів та облаштованою фотозоною. Квітковий герб – подарунок закарпатцям від обласної державної адміністрації та Ужгородської міської ради до Дня Незалежності України.

Джерело: Офіційний сайт Геннадія Москаля

 

21 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів