Поселення студентів в ужгородські гуртожитки: як це буде відбуватися

Поселення студентів в ужгородські гуртожитки: як це буде відбуватися
До нового навчального року в Ужгородському національному університеті залишилися ліченні дні, а це означає, що незабаром почнеться поселення студентів в гуртожитки. Цьогоріч студентські «новосілля» розпочнуться 28 серпня, і триватимуть до кінця вступної кампанії.

 

Директор студмістечка Василь Кепич розповідає, що першою «хвилею» заселятимуть студентів пільгових категорій та першокурсників, а за ними – всіх інших. Так, право першості належить студентам, які:

-  постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,

-  підлягають під дію Закону України “ Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту ”, що надається учасникам бойових дій, або їх дітям,

-  є інвалідами І-ІІ груп,

-  є членами багатодітних родин,

-  з сімей, де один із батьків помер чи загинув,

-  з неповних сімей,

-  мешкають за межами Закарпатської області,

-  пройшли на бюджетну форму навчання.

Ті студенти, які підпадають під вищезазначений перелік, обов’язково повинні мати з собою відповідні документи, що підтверджують право на пільги. 

«Студенти приходитимуть на свої факультети, де отримають ордер на поселення. Винятком є тільки студенти факультету інформаційних технологій, які отримуватимуть свої ордери в гуртожитку №4. Студент має змогу оглянути виділену йому кімнату. Якщо місце проживання студента влаштовує – підписуватимуть договір і тільки тоді платитимуть за проживання  – на три місяці наперед. Сума, яку повинен буде сплатити мешканець гуртожитку, складає 1320 гривень – тобто 440 гривень за місяць» - роз’яснює директор студмістечка.

Отже, для того, аби уникнути непорозумінь, варто запам’ятати порядок поселення в гуртожиток:

  1. Отримуємо ордер на факультеті (окрім студентів факультету інформаційних технологій).
  2. Оглядаємо кімнату та умови проживання.
  3. Узгоджуємо всі деталі з комендантом гуртожитку та підписуємо договір.
  4. Оплачуємо за три місяці проживання та отримуємо квитанцію.
  5. Приносимо усі документи до гуртожитку та заселяємося.

Василь Георгійович Кепич наголошує, що коменданти гуртожитків завжди раді допомогти та відповісти на питання новоприбулих студентів. Якщо ж виникають питання, які потребують негайного та адміністративного вирішення, студент може звернутися особисто до директора студмістечка.

Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

24 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. Anonymous 2017-08-28 / 10:17:58

    Ціна занадто завищена як для таких умов. Постачання гарячої води, навіть зимою не регулярне, часото студентам приходиться митися в холодній. Умови жахливі, не враховуючи 5-6 поверха в 4-му гуртожитку. Тараканів незліченна кількість. Умови зовсім не відповідають ціні. Дивіться де поселяєтесь і запам'ятайте, слова комендантів і голови студмістечка про те, що там все шикарно нічого не варті