Цими вихідними над Ужгородським замком влаштують перегони дронів

Цими вихідними над Ужгородським замком влаштують перегони дронів
2-3 вересня на території Ужгородського замку відбудеться унікальна подія – перший в Україні культурно-технологічний фестиваль «Dronevar» (місто дронів).

 

Сьогодні у прес-центрі Закарпатської ОДА організатори фестивалю дронів розповіли про специфіку та програму заходу. Відтак до Ужгорода завітають близько 40 пілотів з України та зарубіжжя, які керуватимуть своїми дронами, змагатимуться у спритності літальних апаратів та демонструватимуть особливості інноваційного виду спорту – дрон-рейсингу.

Окрім самого фестивалю, організатори мають за мету «оживити» 14 закарпатських замків.

«Деякі ці вікові споруди вже є частково зруйнованими, але від того вони не стають менш унікальними. Камерою з землі важко передати усю красу і масштаб архітектурного дива, а ось дрон може собі дозволити показати замок з правильного ракурсу, оживити його й привернути увагу спільноти до історичних надбань різних епох», – розповів голова ГО «Культурна платформа Закарпаття» Євген Забарило.

Також у рамках фестивалю буде презентовано іміджевий відеоролик про Закарпаття, відзнятий у найбільш мальовничих місцях краю із висоти пташиного польоту.

За словами організаторів, через ряд номенклатурних суперечок цього року їм не вдасться реалізувати усі свої задуми, однак вже наступного року фестиваль отримає оновлений формат, масштаб та нову мальовничу локацію.

«Фестивалі і перегони дронів по всьому світові проводяться в особливих місцях. Їх краса обов′язкова умова успішного заходу. Такими локаціями були Єлисейські поля у Парижі, острів Ібіца, Гаваї, Дубай… Закарпаття та його замки – це теж унікальні місця, які приваблюють власників дронів…», – зазначив представник «Української асоціації дрон-перегонів» Ілля Дашивець.

Отож вже у суботу у рові Ужгородського замку стартуватиме унікальний захід, аналогів якому в Україні поки немає, – фестиваль дронів «Dronevar». Початок заходів обох днів о 10.00.

uzhgorod.net.ua

 

31 серпня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів