Українська мова в школах: що думають закарпатці

Українська мова в школах: що думають закарпатці
Виключно українською мовою відтепер викладатимуть у навчальних закладах. Учням і студентам національних меншин і корінних народів гарантується право на навчання рідною мовою - це передбачено у проекті Закону про освіту, який ВР ухвалила 5 вересня.

 

У Тячеві проживає чимало угорців, то ж не дивно, що є кілька навчальних закладів з угорською мовою навчання. До прикладу, Тячівська ЗОШ І-ІІІст. з угорською мовою навчання ім. Шімона Голлоші.б У фойе Тячівської ЗОШ І-ІІІст. з угорською мовою навчання ім. Ш. Голлоші поряд з угорським прапором - український.

Варто додати, усі учні випускного класу склали ЗНО з української мови та літератури. Крім того, серед майже 300 школярів не тільки угорці.Одне приміщення зі школою ділить і Тячівський ліцей з угорською мовою навчання. Українці, угорці, румуни, росіяни, поляки та представники інших нацменшини не тільки здавна живуть та розуміють одне одного на Тячівщині, а й захищають рідну Україну на сході у зоні бойових дій АТО.

Варто сподіватися, ніякі провокації та політичні розхитування, не погіршать співіснування різнонаціональних жителів Тячівщини, а жителі найбільшого багатонаціонального району погоджуються з тим, що знати державну мову необхідно.

М-студіо

Угорщина розкритикувала український закон про освіту

Москаль: Новий Закон про освіту суперечить Європейській хартії регіональних мов 

 

09 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів