Ще одна закохана пара поєднала серця на «Закарпатській свальбі»

Ще одна закохана пара поєднала серця на «Закарпатській свальбі»
Учора, 10 вересня, мальовнича Колочава зустрічала у «Старому селі» ІІ обласний етнофестиваль «Закарпатська свальба», героями якого знову стала реальна пара майбутніх молодят.

 

Яскраве колоритне дійство оберталося навколо двох закоханих – Івана Барни (майстра лісу місцевого держлісгоспу) та Світлани Лазур (психолога із Німецькомокрянської загальноосвітньої школи). Пара разом вже 5 років, і за два місяці справить справжнє весілля, а на вчорашню репетицію завітало кілька тисяч гостей.

Автентичне вбрання, троїсті музики, запальні танці, закарпатьска кухня, старовинна весільна атрибутика супроводжували свято як «вдома» у молодого в музейному комплексі «Старе село», так і у нареченої у Німецькій Мокрій. Спочатку гості зібралися у молодого Івана, й після обрядової атрибутики рушили весільною ходою викупати наречену Світлану. У молодої гостей зібралося ще більше, адже до ходи долучилося ще одне село. Старовинними байками, зізнаннями у коханні й переконаннями у щирості почуттів Іван все ж досяг головної мети свята – пара вже разом вітала сотні присутніх на закарпатському весіллі.

Не обійшлося й без минулорічних «родзинок». На 11-кілометровому шляху з Німецької Мокрої до Колочави весільний кортеж спиняли історичні персонажі різних епох – від радянських та німецький військових до вояк УПА. Всі перепони молодята подолали і продовжили святкування вже біля головної сцени фестивалю. Там на всіх чекала і смачна гостина, і виступи творчих колективів, і привітання почесних гостей, і нагородження першого переможця рейтингу «Створення та збереження сім’ї» в області, яким став Тячівський район.

І хоч фестивальне дійство було зрежисованим, але емоції були справжніми і щирими. Гості раділи за молодих і не приховували сліз радості за нове подружжя. Свято «Закарпатської свальби» тривало до пізнього вечора, наповнюючи музейну Колочаву співами й танцями артистів і численних гостей села.

Фестиваль «Закарпатська свальба» став знаковим після першого ж року проведення. Герої минулорічного свята Мар′яна та Володимир Марковичі не лише поєднали свої серця, але й за кілька тижнів стануть батьками. Пара подякувала ініціаторам фестивалю, зокрема Геннадію Москалю, за ідею та участь у їхній колоритній свальбі. У свою чергу, голова ОДА закликав закохані пари з усієї України до участі у закарпатському реаліті-фестивалі. «Закарпатська свальба» не має географічних чи вікових обмежень, єдина вимога – учасники мають бути справжньою закоханою парою, яка планує побратися.

uzhgorod.net.ua

 

11 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів