Наталія Петій-Потапчук: Покажемо, що Ужгород – місто, яке всіх об’єднує

Наталія Петій-Потапчук: Покажемо, що Ужгород – місто, яке всіх об’єднує
Художній керівник Заслуженого академічного Закарпатського народного хору Наталія Петій-Потапчук розповіла сьогодні журналістам про проекти, які колектив підготував до Дня Ужгорода.

 

22 вересня, у п'ятницю, буде надзвичайно гарна програма - «Винобраня, свальбованя», у внутрішньому дворику Ужгородського замку. Це осінні закарпатські традиції - збір винограду, урожаю і після того весілля. Концертна програма закарпатського народного хору проходитиме у дещо нестандартній формі, без сцени і чіткої межі між глядачами та колективом. Це фольклорне дійство, де будуть задіяні і гості, і артисти.

Буде можливість символічно пригоститися молодим вином, долучитися до "шарового" танцю та покуштувати щось солодке після танцю з молодою. Будуть закарпатські весільні танці – чардаш, карічка, закарпатський вальс. Оскільки Ужгород багатонаціональне місто, як загалом і Закарпаття, то у концертній програмі представлять, як у дружньому Ужгороді беруть участь у зборі винограду представники різних національностей – українці, угорці, словаки, румуни і все це об’єднане спільною ідеєю добра, миру. "Покажемо, що Ужгород – місто, яке всіх об’єднує", - сказала Наталія Йосипівна.

Це тільки одна із трьох програм, які підготував Закарпатський народний хор. Також артисти візьмуть участь в урочистому міському Віче у суботу 23 вересня. Дуже гарна програма Закарпатського хору, знакова для Ужгорода, в неділю, 24 вересня буде у Горянській ротонді - одній із найдревніших святинь нашого міста. Колектив підготував духовний концерт, який виконають після святкової літургії. Таке дійство - вперше на День міста і має всі шанси стати традиційним, переконана пані Наталія.

Вхід на всі заходи - вільний.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

14 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів