З 17 вересня усі послуги у сфері безпеки дорожнього руху надаватиме патрульна поліція

З 17 вересня усі послуги у сфері безпеки дорожнього руху надаватиме патрульна поліція
З 17 вересня патрульна поліція отримає усі повноваження щодо регулювання і забезпечення безпеки дорожнього руху. Про це сьогодні повідомив керівник Національної поліції України Сергій Князєв.

 

Зокрема, до компетенції Департаменту патрульної поліції України відійде функція надання господарських та адміністративних послуг у сфері безпеки руху на дорогах України. Відтепер до компетенції Департаменту патрульної поліції буде відноситись також і контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських та вантажних перевезень, їх супроводження та оформлення усіх необхідних на це документів.

Крім того, патрульна поліція надаватиме послуги з розроблення і видачі в установленому порядку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів під час дорожнього перевезення небезпечних вантажів. Контроль за такими перевезеннями у обласних центрах здійснюватимуть патрулі у містах, а під час міжрегіональних перевезень – Департамент патрульної поліції.

«Ми маємо чути підприємців, які надають послуги з перевезень, але у той же час ми повинні суворо контролювати дотримання закону підприємцями, аби забезпечити безпеку на дорозі для усіх громадян», – підкреслив Сергій Князєв.

Для якісного надання окремих адміністративних та інших послуг для населення на офіційному веб-сайті Департаменту патрульної поліції з’являться нові розділи з необхідною інформацією.

За словами глави відомства, для інформування перевізників на офіційних ресурсах буде розміщено інформацію про графік перевірок діяльності перевізників.

«Складайте прозорий чіткий графік перевірок. Ці графіки повинні бути у вільному доступі для всіх, хто бажає з ними ознайомитися», – наголосив Сергій Князєв, звертаючись до керівників підрозділів патрульної поліції на місцях.

Нагадаємо, що Ужгород знову долучиться до Європейського тижня мобільності – вже на цих вихідних.

uzhgorod.net.ua з посиланням на департамент комунікацій Національної поліції України

 

15 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів