Яка "дещиця" із всеукраїнського мільярда на житло перепаде АТОшникам і переселенцям Закарпаття?

Яка "дещиця" із всеукраїнського мільярда на житло перепаде АТОшникам і переселенцям Закарпаття?
Комітет з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства пропонує Верховній Раді включити до закону про бюджет на 2018 рік видатки на програму “Доступне житло” для атовців та переселенців в розмірі 1 мільярд гривень, що передбачено законом №1954.

 

Відповідне рішення було прийнято під час засідання комітету 20 вересня.

Про це повідомила народний депутат Наталія Веселова, яка разом з активістами ГО “Мій Дім ЮА” запрошена на засідання комітету.

“Проект бюджету не містить видатків на придбання на пільгових умовах житла для атовців та переселенців. Юлія з Макіївки оголошувала голодування, 10 днів тривала акція протесту під стінами Кабміну, особисто я була присутня на всіх урядових та парламентських заходах, щоб підняти ці питання. Комітет з питань житлово-комунального господарства - це профільний комітет, який курує програму “Доступне житло”. Сьогодні він прийняв рішення рекомендувати Раді передбачити на це фінансування в розмірі 1 млрд гривень. Напевно до жовтня бюджет-2018 буде прийнятий, Важливо, щоб він дбав про всіх громадян України і закон №1954 почав реалізовуватись”, - наголосила депутат.

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо-переміщених осіб України та Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства схвалюють дане рішення парламентського комітету.

“1700 громадян зможуть отримати житло вже в наступному році. Розрахунки дуже приблизні, але це рельний шанс для багатьох сімей вирішити свої житлові питання”, - повідомила радник Міністра Олеся Цибулько.

 

20 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів