На Закарпатті обрано новий склад правління РВ Спілки адвокатів України

На Закарпатті обрано новий склад правління РВ Спілки адвокатів України
29 вересня в готельно-ресторанному комплексі «Наталі» в с. Нижні Ворота відбулися загальні збори Закарпатського відділення Спілки адвокатів України, найбільшої за чисельністю, респектабельної та з усталеними традиціями проєвропейськості громадської організації адвокатів Спілки адвокатів України, на базі якої і створювалась Національна асоціація адвокатів України.

 

Провів збори Голова Закарпатського відділення Спілки адвокатів України Олексій Фазекош. На зборах був присутній президент Спілки адвокатів України, Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов. В якості запрошених були присутні один з патріархів вітчизняної юриспруденції, екс-голова Центральної виборчої комісії, Заслужений юрист України Михайло Рябець, начальник Головного територіального управління юстиції у Закарпатській області Руслана Натуркач.

На загальних зборах були обрані новий склад правління Закарпатського відділення Спілки адвокатів України та заступники – першим заступником обрано Зою Темнохудову, заступниками Василя Райка та Наталію Рябець, головою Ревізійної комісії – Ярославну Іванову. Окремим питанням стало порушення прав адвокатів з боку правоохоронних органів Закарпаття, на яких, зокрема, зупинилася член Ради адвокатів Закарпаття Маріанна Томищ, яка розповіла про неправомірні дій працівників Хустського відділу УСБУ в Закарпатській області відносно адвоката Перегінець Оксани Григорівни, якій створено перешкоди у здійсненні професійних обов’язків адвоката.З цього питання було прийнято протокольне рішення звернутись до Генерального прокурора України та інших найвищих керівників правоохоронних структур. У своєму виступі президент Спілки адвокатів України, Голова Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Олександр Дроздов зупинився на актуальних проблемах діяльності Спілки адвокатів України, вітчизняної адвокатури в цілому та привітав новообрані органи керівництва Закарпатського відділення спілки адвокатів України, зокрема Олексія Фазекоша.

У своєму заключному слові Голова Закарпатського відділення Спілки адвокатів України, Голова Ради адвокатів Закарпатської області ще раз наголосив, що закарпатська адвокатура є ефективним правозахисним інститутом, в якому відсутні будь-які конфліктні ситуації, є порозуміння та бажання конструткивно працювати. В цьому контексті він привів слова Вінстона Черчилля, які вважає актуальними і сьогодні: «Я уверен, что сегодня мы – хозяева собственной судьбы, что стоящие перед нами задачи нам по плечу, что у нас есть силы претерпеть все предстоящие испытания. Пока у нас есть вера в наше дело и несокрушимая воля к победе, судьба будет на нашей стороне».

Після проведення загальних зборів Закарпатського відділення САУ Олександром Дроздовим був проведений семінар для членів ЗВ САУ.

Джерело: Прес-служба Закарпатського відділення Спілки адвокатів України

 

29 вересня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів