Як пройшов другий конкурсний день учасників "Срібного мольберту" на Закарпатті

Як пройшов другий конкурсний день учасників "Срібного мольберту" на Закарпатті
Учора, 10 жовтня 2017 р., у другий конкурсний день учасники Відкритого студентського конкурсу з живопису розділилися на дві групи – одна половина поїхала до Хуста, інша залишилася працювати в Ужгороді. Саме таким чином засновники вирішили розширити географію конкурсу та залучити до нього більшу кількість локацій.

 

Із містом над Ужем та його багатою історією учасників «Срібного мольберта» познайомив досвідчений екскурсовод історик Владислав Товтин. Екскурсанти побачили цікаві туристичні атракції й довідалися про деталі, про які знає далеко не кожен ужгородець. Усе це допоможе сформувати враження про місто та обрати локацію для виконання першого конкурсного завдання «Міський пейзаж».

Після прогулянки містом на учасників чекали два цікаві знайомства, заплановані оргкомітетом: спершу конкурсанти змогли поринути у творчу атмосферу будинку-музею одного з основоположників закарпатської школи живопису Федора Манайла, а відтак  навідалися до будинку-музею народного художника України, академіка  Володимира Микита. Знайомства з неординарними людьми, непересічною творчістю, поради від академіка – все це надихнуло молодих художників, і на хвилі творчого піднесення вони вирушили до арт-галереї «Ілько». Чергова родзинка чекала в галереї – виставка робіт закарпатських митців «Акварелі», яку й ужгородці в ці дні бачать вперше. Сповнені емоціями й дещо втомлені, юнаки й дівчата зізнаються: Ужгород прекрасний, а конкурс, який зумів об’єднати їх, – справді безпрецедентне явище в українському культурному житті.

Столиця Карпатської України вразила іншу частину учасників: їм випало познайомитися з Прагою в… Хусті! Саме з славнозвісного «чеського кварталу» почалася екскурсія містом для молодих митців, яким випало шукати локації для «Міського пейзажу» в райцентрі Закарпаття. Загалом учасники прогулялися околицями замку, побачили центральну частину міста, історичні пам’ятки. «Дуже затишне місто, як і всі маленькі міста, – розповіла учасниця Вероніка Засадна. – Тут багато цікавих архітектурних рішень, гарні ландшафти. Є що малювати...»  Крім усього, конкурсанти завітали на відвідали оленячу ферму поблизу Хуста та в селянське господарство «Бараново». Учасники оглядали локації, придивлялися до мальовничих куточків, хтось малював ледь не «на ходу». 

Втомлені та вдоволені, більшість юнаків та дівчат зізналися: конкурс традиційно приємно дивує та вражає, але головне – цікаві локації для виконання першого конкурсного завдання обрані.

В Ужгороді триває «Срібний мольберт» – як учасники знайомились з містом 

 

11 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів