Озеро, ведмеді та музей, або як закарпатські правоохоронці відпочивали на Міжгірщині

Озеро, ведмеді та музей, або як закарпатські правоохоронці відпочивали на Міжгірщині
У рамках планової екскурсії закарпатські правоохоронці відвідали Синевирське озеро, реабілітаційний центр бурого ведмедя, а також навідалися до музею архітектури та побуту «Старе село».

 

Профспілка атестованих працівників поліції ГУНП в Закарпатській області організувала виїзну екскурсію Міжгір’ям для 21 співробітника та чотирьох їх дітей. 

Під час поїздки поліцейські відвідали найбільш глибоководне та загадкове високогірне озеро України – Синевир. Там їх супроводжував екскурсовод з 35-річним досвідом. 

Він розповів про специфіку озера, а також поділився легендами, які перетворюють Синевир на містичну водойму. Екскурсовод наголосив, що озеро входить до 7 чудес України. Воно справедливо вважається найкоштовнішим природним скарбом однойменного Національного природного парку та однією з візитівок українських Карпат.

Після прогулянки околицями озера учасники екскурсії навідалися до реабілітаційного центру бурого ведмедя. Там присутні змогли побачити, як ведмедики живуть у штучному для них середовищі. По-особливому візит до центру реабілітації бурого ведмедя запам’ятався дітям поліцейських.

А на завершення на учасників екскурсії чекав візит до Колочави. Це єдине село України, яке можна назвати справжньою музейною перлиною. Тут налічується понад 10 музеїв. До одного з найпопулярніших, а саме музею архітектури та побуту, завітали і правоохоронці. Учасників екскурсії вразило різноманіття експонатів музею. Там представлені предмети побуту, які представляють різні історичні періоди розвитку Колочави та Міжгірщини. 

Від екскурсії учасники отримали чимало приємних емоцій та вражень, а голова профспілки атестованих працівників ГУНП в Закарпатській області Валерій Менджул запевнив, якщо керівництво поліції області і в майбутньому сприятиме таких поїздкам – традицію не порушуватимуть:

«Хочу висловити вдячність начальнику Головного управління Нацполіції у Закарпатській області Роману Стефанишину за підтримку наших ініціатив. Такі заходи сприяють налагодженню дружніх відносин у колективах, допомагають хоча б на якийсь час абстрагуватися від роботи, а згодом з новими силами повернутися до неї. Від моменту впровадження реформи Нацполіції ця поїздка – вже третя. Перші дві – до Львова та на Хустщину – залишили приємні враження в учасників. Сподіваємося, що керівництво поліції Закарпаття і надалі підтримуватиме цю ініціативу».

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

 

23 жовтня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів