«Бердянського маніяка» Хамарова засудили до довічного ув’язнення

Апеляційний суд Запорізької області засудив «бердянського маніяка» Руслана Хамарова до довічного ув’язнення. Про це повідомив прокурор відділу Запорізької обласної прокуратури Андрій Попов.

 

Рішення про обрання Хамарову вищої міри покарання ухвалила напередодні в Бердянську Колегія суддів судової палати з кримінальних справ Апеляційного суду Запорізької області. ?Руслан Хамаров, який звинувачувався в тому, що протягом трьох років вбивав жінок і ховав їх тіла в колодязі у дворі свого будинку, у суді свою провину не визнав. Втім, суд визнав його винним у вбивстві 11 жінок. ?, відповідно до санкцій ч.1 і ч.2 ст. 115 Карного кодексу України, засудив його до довічного ув?язнення?, - констатував Попов.

Прокурор також зазначив, що після оголошення вироку суд ухвалив приватну постанову на адресу Запорізької облпрокуратури ? розпорядження розглянути питання про притягнення до відповідальності опікунів Хамарова, повідомля? УН?АН.

Нагада?мо, 13 березня 2003 року в Бердянську у дворі будинку, де проживав Хамаров, виявили колодязь, наповнений трупами жінок, з якого згодом підняли тіла 11 загиблих. Затриманий за підозрою у ско?нні вбивств Хамаров зізнався, що вбивав жінок протягом трьох років. Серед убитих ним були мешканки Бердянська, а також Російської Федерації і Молдови ? жінки віком від 17 до 47 років.

У рамках слідства у справі було проведено ряд експертиз для встановлення осудності Хамарова, який раніше проходив примусове лікування в психіатричній лікарні з діагнозом ?шизофренія параноїдальної форми? (з психіатричної лікарні він звільнився у червні 2000 року і в період з жовтня по грудень 2000 року вчинив перше вбивство).

Судово-психіатрична амбулаторна експертиза в Запорізькій області не зуміла однозначно відповісти на питання про осудність Хамарова і влітку 2003 р. ?бердянський маніяк? був відправлений в Київ для проведення стаціонарної експертизи. У жовтні 2003 р. фахівці Київського міського центру судово-психіатричної експертизи представили результати стаціонарної експертизи: Хамаров був визнаний осудним ? тобто підсудним.

 

07 липня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів