В Ужгороді відбулась наукова конференція, присвячена відзначенню пам’яті блаженного Теодора Ромжі

В Ужгороді відбулась наукова конференція, присвячена відзначенню пам’яті блаженного Теодора Ромжі
В ніч із 31 жовтня на 1 листопада 1947 року радянська тоталітарна система фізично знищила єпископа Мукачівської греко-католицької єпархії Теодора Ромжу. Відзначаючи річницю мученицької смерті Владики, в Ужгородській Богословській академії провели міжнародну наукову конференцію, присвячена трагічним подіям, які мали місце 70 років тому.

 

Наукова конференція - однин із багатьох заходів, присвячених відзначенню пам’яті Блаженного Теодора Ромжі. Вона покликана в першу чергу висвітлити маловідомі факти, як радянський тоталітарний режим знищував Греко-католицьку церкву. Конференція зібрала науковців та духовенство як з України, так й Польщі, Словаччини, Угорщини, які наводили факти переслідування греко-католицької церкви, та священиків, які змушені були піти в підпілля.

В подальшому вони і стали міцним фундаментом для її відновлення та легалізації з настанням незалежності України. Закінчилась конференція переглядом документального фільму про Блаженного Теодора. Після чого відслужили Архієрейську Божественну літургію та панахиду за репресованим духовенством Мукачівської греко-католицької єпархії.

М-студіо

 

04 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів