Новини за сьогодні, 19 березня 2024, вівторок (05:23)

Юному поколінню "швидка їжа" лише на шкоду!

Юному поколінню "швидка їжа" лише на шкоду!
Яка ж вона, темна сторона такого "смачного" фаст-фуду?

 

Експерти "Недоїдальні" показали темну сторону смачного фаст-фуду запропонували обрати улюблені смаколики та з’їсти їх просто на уроці, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Мова йшла про звичайнісінький перекус шоколадним батончиком, смаженими горішками, чіпсами, соком тощо. Наслідки кожного з обраних засобів утамувати голод пояснила дитячий гастроентеролог Наталія Чернега.

Еквівалентом спожитої одним із хлопців жменьки горішків стали чотири столові ложки олії, випити які ніхто не схотів. Альтернативою може бути звичайний волоський горіх – без шкідливих наслідків для здоров’я. Маленький пакетик соку запропонували замінити чотирма ложками цукру – готових не випити, а з’їсти таку порцію солодкого не виявилося. Тоді як альтернатива – справжній свіжий фрукт, що містить натуральні складові, а не консерванти.

Вміст цукру в шоколадних батончиках узагалі виявився приголомшливим – біля 25 шматочків рафінаду, це не рахуючи ароматизаторів і підсилювачів смаку. Замість таких ласощів дієтолог порадила невеличкий шматочок чорного шоколаду. Чіпси ж затягнули на добрячу кількість картоплі, вигляд якої також не збудив апетиту школярів. 

Підрахунок такого перекусу в кілокалоріях також приголомшив дітей – це одразу від чверті до половини добової норми в енергії. Надлишок якої організм швидко переводить у жир.

Як потім з цим жити, розказав спеціальний гість, актор Віктор Данилюк із вагою 150 кг.

"Людина, така, як я, завжди хоче схуднути і бути більш стрункою. Хто б вам не казав, що мені так зручно, це неправда", - зізнався він.

Надлишкова вага – це додаткові ризики для організму, такі як цукровий діабет, гіпертонія, хвороби серця, печінки та суглобів, особливо на ногах, бо на них зростає навантаження. Через такі проблеми неможливо стає займатися спортом, що дозволило б скинути вагу – виходить замкнене коло. 

Тож поки ще не пізно, дітям запропонували вийти на стадіон і "вибігати" спожитий перекус. Заразом з’ясувалося, що для знищення сотень набутих в одну мить кілокалорій, потрібно пробігти від 10 до 20 кіл – кілька кілометрів. Зробити цього не зміг ніхто, але й подоланої відстані вистачило на роздуми про правильне харчування.

 

11 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Останні новини

+