З Ужгородського залізничного вокзалу місто залишив «останній Ленін»

З Ужгородського залізничного вокзалу місто залишив «останній Ленін»
Сьогодні в Ужгороді неподалік залізничного вокзалу відкрили мініскульптуру «Hasta la vista, Lenin», яка стала 28-ю мініскульптурою в місті.

 

Ілліч, замурований у залізному вагончику, рушив у небуття в оточенні «піонерів» під акомпанемент «піонерського горна».

На відкритті мініскульптури натхненник закарпатського туризму Федір Шандор зачитав вірш Павла Чучки 1992 року, який, випередивши час, автор присвятив сьогоднішній скульптурці.

Створили чергову ужгородську родзинку скульптор Михайло Колодко та коваль Роман Мурник.

«Ужгород був один із перших міст України, де прибрали пам′ятник Леніну. Зараз же ми встановлюємо цю символічну скульптуру, якою, сподіваємося, остаточно попрощаємося з епохою «радянського вождя». До речі, у вагончику знаходиться справжній бюст В.І. Леніна – один із мільйона екземплярів, які були виготовлені за часів СРСР та стояли чи не у кожному державному кабінеті…», – розповів Михайло Колодко.

Роздивитися безпосередньо металевого Леніна не вдасться, хіба ви придивтеся у шпаринки опломбованого товарного вагончика. Сьогодні малеча, яка прийшла на відкриття, змогла це зробити, присвітивши «вождя» ліхтариками.

Шановні проводжаючі ужгородці та гості міста! Звільніть, будь ласка, вагон. Потяг «Ужгород – Цюріх» відправляється 11.11 об 11:11 з ужгородського вокзалу!

У подальших планах організаторів популярних ужгородських перформансів відкриття мініскульптурки «Лебедине озеро» до Всесвітнього дня телебачення. А вже завтра, 12 листопада, в парку графа Шенборна у «Воєводино» урочисто відкриють пам’ятник імператриці Австрії, дружині імператора Франца Йосифа I прекрасній Сіссі.

uzhgorod.net.ua

 

11 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів