Словацьке телебачення зняло три документальні фільми про Закарпаття

Словацьке телебачення зняло три документальні фільми про Закарпаття
У 2017 році словацька студія «LUX» (Братислава) випустила диск із сімома фільмами про словацьких місіонерів «Моя місія 5» («Moja Misia V»). Показово, що три стрічки присвячені Закарпаттю.

 

Фільм «Владика Мілан» розповідає про ієрарха Мукачівської греко-католицької єпархії владику Мілана, який народився у Словаччині, але понад 20 років свого життя віддав Україні. Це перший документальний фільм про відомого закарпатського єпископа, якому цього року виповнилося 65 років.

Друга стрічка «Ти одна з нас» показує життя словацької місіонерки Катерини Паєрської у ромському таборі в Мукачеві. Молода дівчина живе з ромами, допомагаючи їм соціалізуватися. Фільм вражає правдивістю зображення життя закарпатських циган.

Третя стрічка «На Закарпатті з любов’ю» розповідає про трьох словацьких сестер-домініканок, які займаються з дітьми на Мукачівщині.

На диску «Моя місія 5» представлені також фільми про словацьких місіонерів у Зімбабве, Кенії, Танзанії та Ірландії. Диск видано за фінансової підтримки Конференції єпископів Словаччини.

Uzhgorod.net.ua

 

16 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів