Спецоперація на Закарпатті: екс-чиновнику Держгеокадастру повідомили про підозру

Спецоперація на Закарпатті: екс-чиновнику Держгеокадастру повідомили про підозру
У рамках масштабної спецоперації силовиків щодо так званого "приватного кордону" у Закарпатській області правоохоронці повідомили про підозру чиновнику Держгеокадастру.

 

Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу "112 Україна" заявила прес-секретар Військової прокуратури західного регіону Юлія Галущак.

"За результатами кількох проведених обшуків, прокурори встановили, що у 2015-2016 роках службовою особою ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та підпорядкованому йому управлінню у Берегівському районі в особі колишнього керівника, зловживаючи владою та службовим становищем, діючи в інтересах цієї організованої групи осіб, чинили протиправні дії щодо переоформлення земель, що розташовані вздовж лінії державного кордону України", – повідомила вона.

За словами Галущак, затриманому вручили підозру і клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Йому інкримінується співпраця з організованою групою осіб, що призвело до втрати з державної власності 140 га державного кордону України. Вказаній особі загрожує позбавлення волі", – наголосила вона.

При цьому Галущак заявила, що правоохоронці наразі відпрацьовують інформацію про Аттілу Горвата, якого в ЗМІ називають організатором "приватного кордону".

За словами речниці прокуратури, обшуки на Закарпатті триватимуть ще не одну годину.

"До цих заходів зараз залучено понад 60 слідчих працівників прокуратури, понад 150 військовослужбовців спецпідрозділу ДПСУ, 70 співробітників військової контррозвідки, а також понад 70 одиниць автомобільної та спецтехніки", – сказала вона.

Наразі правоохоронці у трьох районах Закарпатської області проводять 100 одночасних обшуків у рамках розслідування кримінальної справи про відчуження 140 га земель на державному кордоні.

Джерело: ukrinform.ua

 

16 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів