Посадовці Ужгородської міськради беруть участь у Форумі IT-директорів органів влади

Посадовці Ужгородської міськради беруть участь у Форумі IT-директорів органів влади
Керуючий справами виконкому Ужгородської міської ради Олена Макара, начальник відділу програмного та комп’ютерного забезпечення Микола Урста беруть участь у III Національному форумі IT-директорів органів влади «Взаємодія і електронні послуги», який проходить 16-17 листопада у Києві. На форумі презентують та обговорють сучасний стан розвитку електронного урядування, електронної взаємодії, електронних сервісів та послуг, електронної ідентифікації, відкритих даних, регіонального розвитку IT з урахуванням реформи децентралізації, налагодження ефективної співпраці та посилення міжвідомчої координації.

 

Загалом форум об’єднав понад 250 представників органів влади, місцевого самоврядування, у тому числі ОТГ (об’єднані територіальні громади), були і закордонні гості – з Естонії, Молдови, Польщі. Основну увагу зосередили на питанні впровадження системи електронної взаємодії державних реєстрів в Україні, що дозволить забезпечити дистанційний та оперативний доступ громадян до якісних адміністративних послуг, дасть можливість державним інституціям швидко і безпечно обмінюватися необхідними даними.

Нагадаємо, минулого місяця Кабінет Міністрів України схвалив Концепцію розвитку електронного урядування в Україні, яка визначає головні цілі, пріоритетні напрямки та заходи розвитку до 2020 року. Згідно з документом, Державному агентству з питань електронного урядування доручено реалізувати заходи за трьома ключовими напрямами – модернізація публічних послуг, модернізація публічного управління та управління розвитком е-урядування. Реалізація електронної взаємодії реєстрів залишається пріоритетним завданням. Розпочато запровадження кращого у світі рішення – естонської системи X-Road, яку попередньо Агентство з питань електронного урядування пілотувало з багатьма міністерствами і до кінця року планується її впровадження.

Після інтернет-опитування Держагентство присвоїло українській версії X-Road назву «Трембіта». «Реалізація електронної системи, до якої Україна йшла довгі два роки, дасть змогу громадянам стати справжніми власниками інформації про себе», – зазначила керівник проекту EGov4Ukraine, співробітниця Академії електронного управління Естонії Марі Педфак під час Третього національного форуму IT-директорів органів влади.

На вересень 2017 року в Україні всі центральні органи виконавчої влади та обласні держадміністрації на 80% листуються в електронній формі. У серпні 2017 року Уряд ухвалив зміни до Регламенту, що дозволяє запустити погодження проектів НПА в е-формі. Важливим завданням залишається створення електронного архіву та розвиток внутрішніх систем документообігу.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

17 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів