Без хрусткого огірка і кислого помідора!...

 Без хрусткого огірка і кислого помідора!...
Як знизити шкоду від усіляких домашніх солінь?

 

Соління, маринади - традиційні страви на нашому столі. Без хрусткого огірка і кислого помідора життя людини позбавляється перчинки.

Вважається, що лікарі не рекомендують вживати практично ніякі заготовки, називаючи їх продуктами «мертвими». І, з одного боку, це дійсно так - температурна обробка вбиває більшу частину корисних речовин, а подальше тривале зберігання - все, що консервуються продуктів в ході обробки все-таки вдалося зберегти. З іншого боку, дещо корисне в заготовках, а, точніше, деяких з них, все-таки є.

Вчені виявили, що знизити ступінь шкоди для здоров'я від продуктів з високим рівнем солі допомагають пробіотики.

Спеціаісти з Массачусетського технологічного інституту (США) здійснили спільне дослідження з фахівцями з Німеччини, яке показало, що надлишок солі в раціоні стимулює над-активність імунної системи. На цьому тлі в організмі виникають запальні реакції, можуть бути причиною виникнення цілого ряду небезпечних захворювань, включаючи аутоімунні і ракові.

Експерименти з мишами дозволили вченим встановити, що запальні процеси в клітинах через зловживання сіллю корелюють зі зменшенням рівня певного типу лактобактерій в кишечнику. Але пробіотики успішно допомагали вирішити цю проблему. Варто було почати давати гризунам пробіотики, що містять відсутні бактерії, - і інтенсивність запальних реакцій йшла на спад, так як в організмі активувалися протизапальні імунні клітини.

Кращими джерелами прибутків в раціоні є кисломолочні продукти - кефіри та натуральні йогурти. Примітно, що після експерименту з тваринами дослідники повторили випробування на 12 добровольцях, - і результати виявилися аналогічними. Коли люди отримували пробіотики, згубну дію раціону з високим вмістом солі на кишкову мікрофлору зменшувалася.

У той же час вчені застерегли: пробіотики - не панацея. «Люди не повинні думати, що вони можуть просто приймати пробіотики, - і всі негативні наслідки автоматично відмінятися», - підкреслив співавтор проекту, доктор Ерік Елм.

Джерело: Hyser.com.ua

 

19 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів