Цієї осені до Збройних Сил України на строкову службу призвали 155 закарпатців

Цієї осені до Збройних Сил України на строкову службу призвали 155 закарпатців
Цієї осені до Збройних Сил України на строкову службу призвали 155 закарпатців, зокрема 23 - для служби в Національній гвардії та 22 - для Державної спеціальної служби транспорту України. Завдання призовної кампанії Закарпаття виконало на 100 відсотків, незважаючи на певні труднощі, які виникали у ході її проведення.

 

Призвані хлопці направлені до навчальних центрів, де пройдуть військову підготовку, відтак будуть скеровані до місць постійної дислокації військових частин. Жоден солдат строкової військової служби у зону проведення антитерористичної операції направлений не буде. Про це під час брифінгу в Закарпатській ОДА повідомив начальник відділу комплектування та призову – заступник обласного військового комісара Юрій Величканич.

«Вручення повісток призовникам та представлення їх на призовні дільниці організовується військовим комісаріатами, а практично здійснюється органами місцевого самоврядування та керівниками підприємств,  установ, організацій. У разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані самостійно з'явитися до призовної дільниці в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову. У випадку неявки, згідно з Законом, до розшуку призовника залучають представників Нацполіції», -  зазначив підполковник, інформуючи про порядок оповіщення громадян, які підлягають призову на строкову військову службу.

Наразі Збройні Сили України активно залучають бажаючих на військову службу за контрактом. З наступного року посадовий оклад військових залежатиме від прожиткового мінімуму, що забезпечить зростання розміру грошового забезпечення військовослужбовців залежно від підвищення соціальних стандартів у державі. Тож,  з січня посадові оклади у військовій сфері збільшаться у середньому в 4,5 рази.

Прес-служба Закарпатської ОДА

 

24 листопада 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів