Ужгород прикрасили ювілейні міні-скульптурки Михайла Колодка

Ужгород прикрасили ювілейні міні-скульптурки Михайла Колодка
Сьогодні, 2 грудня, в Ужгороді встановили дві нові мініскульптури – 29-ту та 30-та за ліком.

 

Фігурка першого губернатора Закарпаття Георгія Жатковича тепер прикрашає площу перед будівлею Закарпатського обласного художнього музею ім. Йосипа Бокшая. Громадський діяч безпосередньо пов'язаний із датою 2 грудня, адже народився у цей день в 1886 році.

Символічно, що скульптура «Liberty Bell» розташована біля колишньої місцевої адміністрації – Жупанату – а герой мініатюри сидить на тому самому «дзвоні Свободи» – головному символі американської історії боротьби за незалежність від Великої Британії. На дзвоні зі збереженою тріщиною викарбувано напис «Нехай свобода буде проголошена через цілий світ усім жителям його!».

Завісу з бронзового Георгія Жатковича зняли скульптор Михайло Колодко та перший губернатор Закарпаття у складі незалежної України Сергій Устич.

Віру у свободу і краще майбутнє було втілено Михайлом Колодком у маленьких крильцях на спині Жатковича. Новий мінігерой Ужгорода сидить спиною до Жупанату й буде радий зустрітися і сфотографуватися з кожним із вас. А поки ви шукаєте малого Жатковича, він проводить час зі своїми мінісусідами – легендарним Андрієм Варголою (Енді Воргол) та сержантом морської піхоти США Майклом Стренком.

Ювілейною ж, 30-ю, міністкульптуркою в Ужгороді стала відкрита на мосту Масарика мініатюра «Лєбєдіноє Озєро». Маленький телевізор із культовим зображенням «балету усіх радянських переворотів» відкрили автор скульптури Михайло Колодко, натхненник закарпатського туризму Федір Шандор та прекрасна ведуча обласного телебачення Ростислава Джумурат.

«В усі переломні моменти нашого минулого радянський телевізор показував людям балет «Лебедине озеро» видатного композитора Петра Чайковського. Так пройшла ціла епоха, а глядачі вивчили цей музичний твір. От сьогодні ми увіковічнили його у мініскульптурі», – розповів Федір Шандор.

Ростислава Джумурат принагідно відзначила, що скульптурка стала своєрідним вказівником до обласного телебачення, а гостям ефірів порадила не оминати перший телевізор над Ужем.

Отож тепер Ужгород має: аж 30 мінівізитівок міста, на два приводи більше зробити селфі і на дві локації більше для дружніх зустрічей!

uzhgorod.net.ua

 

02 грудня 2017р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів